Czas oczekiwania na części zamienne w ASO

gruby19

Nowy
Giulia Veloce TI
Cześć
Mam uszkodzoną wiązkę elektryczną w Giulii. Zaprowadziłem auto do ASO. Czekam już półtorej miesiąca i do tej pory nawet nie ma informacji o dostępności części, ani terminu dostawy.
ASO twierdzi, że nic nie może zrobić, bo to niezależne od nich, tylko wysyłają monity do producenta. Naprawić nie chcą.
Ubezpieczyciel nie może wywrzeć na nich żadnej presji.
A ja jestem bez auta i może przed końcem roku je dostanę.
Dla mnie to jest skandal, ale nie wiem co mogę zrobić...

Cześć
Mam uszkodzoną wiązkę elektryczną w Giulii. Zaprowadziłem auto do ASO. Czekam już półtorej miesiąca i do tej pory nawet nie ma informacji o dostępności części, ani terminu dostawy.
ASO twierdzi, że nic nie może zrobić, bo to niezależne od nich, tylko wysyłają monity do producenta. Naprawić nie chcą.

ROZUMIEM ZE AUTO NA GWARANCJI dlatego odales do ASO.

Myślę, że nie ma to żadnego znaczenia - oddałem do ASO, a nie do Mirka, co po robocie będzie dłubał. A trochę tak się czuje.

Ma znaczenie. Za unieruchomiony samochód na gwarancji należy się zastępczy nie gorszej klasy.

Cześć

Nic nie zrobisz, części nie ma. Jak wyprodukują, to będą.
Ja czekałem pół roku na spoiler carbonowy. Finalnie potwierdzili datę dostawy, za 2 tygodnie, a dostarczyli jeden dzień po informacji o 2 tygodniowym terminie...

Jak jesteś niezadowolony, to weź auto do elektryka, wiązkę naprawi i wymienisz sobie "kiedyś", jak będzie dostepna

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cześć.
Właśnie przerabiam ten sam problem. Auto po 500km ma uszkodzony sterownik Airbag nie wiadomo kiedy część dojdzie, a przecież nowe auta są sprzedawane. To jest skandal co z nami robią. Jak się skończyła Twoja sprawa i czy możesz coś poradzić ze swojego doświadczenia?
Pozdrawiam
Tomek

Amortyzatory
Powrót