Skradzione Dziś w nocy Stelvio

Mija w sumie 3 miesiąc od kradzieży mojej :( . Dziś odebrałem kluczyki z policji, dokument że przyjęli moje zgłoszenie. Teraz najlepsze - policja się zastanawia (albo ktoś wyżej) aby badać mnie wariografem. No kiepsko wyszło, bo moją Alfę ktoś ukradł na 4 raty przed końcem leasingu. Od 3 października jestem bez auta i bez kasy. Rozbroili mnie, że na badanie wariografem pewnie będę musiał dojechać do Bydgoszczy na swój koszt. Dość dosadnie powiedziałem co o tym myślę.
Ciekawe ile tych naszych Alf zginęło w tym roku...

Mija w sumie 3 miesiąc od kradzieży mojej :( . Dziś odebrałem kluczyki z policji, dokument że przyjęli moje zgłoszenie. Teraz najlepsze - policja się zastanawia (albo ktoś wyżej) aby badać mnie wariografem. No kiepsko wyszło, bo moją Alfę ktoś ukradł na 4 raty przed końcem leasingu. Od 3 października jestem bez auta i bez kasy. Rozbroili mnie, że na badanie wariografem pewnie będę musiał dojechać do Bydgoszczy na swój koszt. Dość dosadnie powiedziałem co o tym myślę.

Moim zdaniem policja ma rację, że chce cię badać. Nie ukradli TWOJEGO samochodu, a ty twierdzisz, że ukradli. Przecież to od razu jest podejrzane.

Ja też jestem bez auta od 25 października, za 5 dni będzie 2 miesiące jak Mi ukradli Stelvio , i jak do tej pory - cisza

strasznie mi przykro że Ciebie to dotknęło, niestety takie podejżenia zawdzięczasz niektórym "kreatywnym" rodakom co brali leasing z wysokim wykupem np na 2-3 lata, do tego GAP fakturowy, spłacali powiedzmy 40-50% wartości auta, potem auto szło na części czy za wschodnią granicę z pomocą leasingobiorcy, zgłaszał kradzież a ubezpieczenie wypłacało mu wartość netto nowego. Nie Ty pierwszy niestety w tej sytuacji - znam podobny przypadek ale jeśli chodzi o szkodę całkowitą na 3mce przed końcem takiego leasingu, gdzie nie było sprawcy bo ktoś wjechał w bok zaparkowanego auta i je totalnie skasował i uciekł. Mam nadzieję że cokolwiek będzie jeszcze procedur, szybko się zakończą i dostaniesz kasę.

Z ciekawości, miałeś GAP? Ile był wykup? Bo jeśli nie lub wykup był mały to cała sprawa byłaby już totalnie nieuzasadniona - chyba że na policji nie kumają takich spraw i podchodzą prymitywnie - kończył się leasing to leasingobiorca jest pierwszym podejżanym.

Zaraz po Nowym Roku jestem umówiony w:

www.niedzwiedz-lock.pl

koło Poznania na założenie mechanicznej blokady DSG i płyty ochrony DPF w moim nowym VW California Coast 4Mo. Myślę ze to dobre rozwiazanie dla tego campera. Widzę ze oni także oferują zabezpieczenia do modeli AR. Czy ktoś z forum je ma? Ktoś ma opinie o tym systemie? Zabezpiecza to przed "na radar" chwytem?
Prose o komentarz. Aha.... Bezpiecznych Świat!

www.niedzwiedz-lock.pl

koło Poznania na założenie mechanicznej blokady DSG i płyty ochrony DPF w moim nowym VW California Coast 4Mo. Myślę ze to dobre rozwiazanie dla tego campera. Widzę ze oni także oferują zabezpieczenia do modeli AR. Czy ktoś z forum je ma? Ktoś ma opinie o tym systemie? Zabezpiecza to przed "na radar" chwytem?

Sam sie nady ich zabezpieczeniami zastanawiałem. Daj znać jak zamontujesz jak się sprawuje, jaki koszt itd. Czekam na to co zaoferuje Epsonix :)

Wykup był 10 procent, więc nie wiem czy to wysoki. GAP miałem fakturowy netto. Zejdzie jeszcze 2x rata + wykup 10%. Państwo weźmie dochodowy i zostanie mi połowa tego co zapłaciłem... A gdzie nowe...?

Nie myślałeś o nowej Dacii? Bardzo dobre samochody i dwa razy tańsze. I zamierzają produkować samochody spalinowe dokąd się da i to im się ceni. Jeszcze przyjdą czasy, że Dacia będzie symbolem prawdziwej motoryzacji.

Jest ktoś na forum z Warszawy lub bliskich okolic, kto montuje zabezpieczenia SEO? Pisałem do kolegi [MENTION=4833]maly_777[/MENTION] ale nie mogę mu odpowiedzieć na skrzynkę forumową, bo ma zapełnioną.

Sam sie nady ich zabezpieczeniami zastanawiałem. Daj znać jak zamontujesz jak się sprawuje, jaki koszt itd. Czekam na to co zaoferuje Epsonix :)

Jeszcze troche cierpliwosci...

Wykup był 10 procent, więc nie wiem czy to wysoki. GAP miałem fakturowy netto. Zejdzie jeszcze 2x rata + wykup 10%. Państwo weźmie dochodowy i zostanie mi połowa tego co zapłaciłem... A gdzie nowe...?
Policja i ubezpieczalnia pewnie bez pojęcia patrza, widza gap fakturowy i jedna z ostatnich rat i problemy robią

www.niedzwiedz-lock.pl

Ooo! Też się zastanawiam właśnie nad zabezpieczeniem kampera i Giuli przy okazji. Jak będziesz u nich to zrób rekonesans i daj znać :)

Nie myślałeś o nowej Dacii? Bardzo dobre samochody i dwa razy tańsze. I zamierzają produkować samochody spalinowe dokąd się da i to im się ceni. Jeszcze przyjdą czasy, że Dacia będzie symbolem prawdziwej motoryzacji.

2 x tańsze od czego ? MG4 125 tys. 6,5sek / 100, dacia 115 tys.

Coś ci się pomyliło. Najtańsza Dacia 62900 zł.

Panowie czy ma ktoś może w warsztacie wiązkę radaru do Giulii?
Chciałbym prosić żeby mi ktoś zmierzył na niej jakieś długości peszli na końcu od strony wtyku do radaru.
Potrzebuję to do przewodu zabezpieczenia radaru, w Stelvio wszystko wiem ale nie mam Giulii żeby przemierzyć i żeby wszystko ładnie pasowało.
Jak ktoś ma to prośba o info to podeślę szkic co mi potrzebne konkretnie.

Panowie czy ma ktoś może w warsztacie wiązkę radaru do Giulii?
Chciałbym prosić żeby mi ktoś zmierzył na niej jakieś długości peszli na końcu od strony wtyku do radaru.
Potrzebuję to do przewodu zabezpieczenia radaru, w Stelvio wszystko wiem ale nie mam Giulii żeby przemierzyć i żeby wszystko ładnie pasowało.
Jak ktoś ma to prośba o info to podeślę szkic co mi potrzebne konkretnie.

Wymagania ............prosze

Załączniki

• kostka radaru.jpg
    kostka radaru.jpg
    32.5 KB · Wyświetleń: 187
Amortyzatory
Powrót