[Giulia] Wymiana przednich lamp USA na EU

menhils

Nowy
Auto
Giulia Quadrifoglio 2018
Cześć, jest to mój pierwszy post na forum. Kupiłem Giulię Quadrifolgio 2018 RWD w USA. Mam do wymiany parę części z przodu prawa strona, między innymi jeden relfketor. Dlatego szukam od razu dwóch przednich EU. Wiem, że temat wałkowany od początku istnienia Giulii, ale jak porównuje te numery lamp itp to nie mam pojęcia jakich szukać.
Kod prawej lampy z USA to 50547573, 35 W. Posiada spryskiwacze.
I moje pytanie jakich lamp EU mam szukać żeby było jak najmniej przeróbek.
Z góry dzięki za pomoc

No to masz łatwiej niż wielu, bo 35W lamp jest więcej i są tańsze niż 25W. Napisz do mnie na alfa16v@poczta.onet.pl to wyślę Ci plik z numerami katalogowymi lamp 35W.

Została mi jeszcze lewa po wymianie, szkło w zasadzie do wymiany, reszta sprawna.

Cześć, jest to mój pierwszy post na forum. Kupiłem Giulię Quadrifolgio 2018 RWD w USA. Mam do wymiany parę części z przodu prawa strona, między innymi jeden relfketor. Dlatego szukam od razu dwóch przednich EU. Wiem, że temat wałkowany od początku istnienia Giulii, ale jak porównuje te numery lamp itp to nie mam pojęcia jakich szukać.
Kod prawej lampy z USA to 50547573, 35 W. Posiada spryskiwacze.
I moje pytanie jakich lamp EU mam szukać żeby było jak najmniej przeróbek.
Z góry dzięki za pomoc

Witaj
wysłałem ci informację na prywatną wiadomość z forum, to się odezwij w sprawie tych lamp do Giulii.

Pozdrawiam

No to masz łatwiej niż wielu, bo 35W lamp jest więcej i są tańsze niż 25W. Napisz do mnie na alfa16v@poczta.onet.pl to wyślę Ci plik z numerami katalogowymi lamp 35W.

Prosciej i taniej pod warunkiem że z zaakceptowaniem że bedzie to dalej nielegalne -bez dorobienia auto-poziomowania. I tak ma łatwiej bo już przynajmniej miał spryski reflektorów fabrycznie - to bardzo ulatwia i potania prawidłową konwersje na PL

Prosciej i taniej pod warunkiem że z zaakceptowaniem że bedzie to dalej nielegalne -bez dorobienia auto-poziomowania. I tak ma łatwiej bo już przynajmniej miał spryski reflektorów fabrycznie - to bardzo ulatwia i potania prawidłową konwersje na PL
To sobie dołoży czujniki poziomowania i dalej będzie miał prościej i taniej.

No nie, bo różnica w cenie 25w a 35w jest powiedzmy 1tys plus panel swiatel uzywka ok 150zl a do dołożenia auto poziomowania musisz ztobic wiazki, podpiac je pod afls-slaby dostep/krotka wiazka/czasochlonna robota, potem kupic czujniki i dźwigienki a wahacze nawiercic i nagwintowac bo usa nie maja otworow z tego co sie spotkalem. Wychodzi na jedno, chyba ze ktos ma czas i sam ogarnie prace

Ok, wydawało mi się, że wiązki są, a jedynie brakuje czujników.

Jesli juz tylko w stelvio a i to zadki gratis. W giulii nigdy sie nie spotkalem a troche tych aut bylo u mnie

USA czy EU? U mnie było ok 200 Giulii/Stelvio, z czego połowa USA, z czego powiedzmy pół na pół Giulia/Stelvio, powiedzmy ok 50 Giulii USA. Oczywiście część to były 25W, no powiedzmy 25szt 35W Giulia USA. Nie zawsze patrzyłem bo ludzie nie byli zainteresowani często zmianą lamp (duża część zostawia USA), ale tam gdzie zaglądałem nie było kabli. W przypadku Stelvio zidentyfikowałem 3 szt które miały wiązki gratisowe, a do kilku bez dorabiałem wiązki.

USA. Giulia '17 miała wiązki, Stelvio '21 nie.

Juz myślałem ze przeczytam jakieś perpetuum mobile ze może bezprzewodowo to działa tu kazdy przekrzykuje sie ze u mnie było u mnie nie było.

Zagladnac od tyl auta na prawy folny wahacz, blizej zrodka auta bylaby wtyczka 6 pin. Inna sprawa ze gratisow nie zabezpieczaja wie piny skorodowane ibtrzeba wymienic

Odkręciłem tylne prawe koło, niestety żadnych wolnych przewodów nie mam. Kupiłem dwie lamy EU 35 W. Póki co zostawię bez poziomowania i tyle.

szukaj wtyczki tutaj. jesli niema to nie masz i wiazki

test.jpg

Odkręciłem tylne prawe koło, niestety żadnych wolnych przewodów nie mam. Kupiłem dwie lamy EU 35 W. Póki co zostawię bez poziomowania i tyle.

pisałem zaglądaj od tyłu auta, bliżej środka na wahaczu dolnym... a Ty koło odkręcasz i patrzysz od przodu. ech...

pisałem zaglądaj od tyłu auta, bliżej środka na wahaczu dolnym... a Ty koło odkręcasz i patrzysz od przodu. ech...

Musiałem odkręcić koło żeby cokolwiek widzieć bo dół jest caly zabudowany. Znalazłem wtyczkę 6 pin, wchodzą do niej 3 przewody. To będzie to?

Amortyzatory
Powrót