• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Giulia RWD dodatni kąt pochylenia przedniego koła

sklysinski

Nowy
Auto
Gulia 2.0 RWD
Witam,
proszę o małą pomoc. Samochód po pierwszym roku trafił kontrolnie na zbieżność. Okazało się że prawdopodobnie fabrycznie miał już rozjechane parametry. Prowadził się w sumie dobrze, ale wolałem to sprawdzić. Większość udało się skorygować poza kątem pochylenia prawego koła, które aktualnie wynosi +0,31' Warsztat, który to robił stwierdził, że nie ma możliwości korekty tego parametru na ujemną wartość, ale jednocześnie nie zauważono jakichkolwiek uszkodzeń, luzów, itp. Czy tak rzeczywiście jest ? Dealera mam w innym mieście i wolałbym się upewnić zanim zacznę robić tam aferę :) bo samochód odebrałem nowy, nie zaliczył żadnej większej dziury i ma tylko 8 tyś przebiegu. Przesyłam wyniki do ewentualnych uwag i z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

Załączniki

• 20240226_180322.jpg
    20240226_180322.jpg
    72.3 KB · Wyświetleń: 81
Witam,
proszę o małą pomoc. Samochód po pierwszym roku trafił kontrolnie na zbieżność. Okazało się że prawdopodobnie fabrycznie miał już rozjechane parametry. Prowadził się w sumie dobrze, ale wolałem to sprawdzić. Większość udało się skorygować poza kątem pochylenia prawego koła, które aktualnie wynosi +0,31' Warsztat, który to robił stwierdził, że nie ma możliwości korekty tego parametru na ujemną wartość, ale jednocześnie nie zauważono jakichkolwiek uszkodzeń, luzów, itp. Czy tak rzeczywiście jest ? Dealera mam w innym mieście i wolałbym się upewnić zanim zacznę robić tam aferę :) bo samochód odebrałem nowy, nie zaliczył żadnej większej dziury i ma tylko 8 tyś przebiegu. Przesyłam wyniki do ewentualnych uwag i z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

Witaj ja też dzisiaj zleciłem kontrolę geometrii moja alfa również z salonu PL bezwypadkowa 60 tys przebiegu
Do dziury nie wpadłem prowadzi się dobrze opon nie ścina a też mi wyszła zła geometria
Jakiś negatyw na prawym kole nie da się ustawić
Też mam rwd

Czy to znowu ten typ tak ma czy o co chodzi ……

Jeśli prowadzi się dobrze itd, to po co było to zlecać? Żeby na siłę znaleźć jakiś problem i mieć czym żyć?

Amortyzatory
Powrót