Gulia - 25w US to 25W EU Problem

Ivan___RR

Nowy
Auto
Mito Tjet & Gulia TI
Przepraszam za złą gramatykę, używam tłumacza Google :)

Sprowadziłem Gulię z USA. Założyłem reflektory EU 25W (miałem US 25W). Mam jednak problem gdyż wiązka jest za nisko (widać to na zdjęciu)

1. Ręcznie podniosłem reflektory na maksimum (przekręciłem śrubę do oporu i już nie można ich podnieść, ręcznie ustawiłem je na maksimum)
2. Zdjąłem przedni zderzak, aby spróbować ustawić reflektor tak, aby rzucał światło jak najwyżej.

Nadal jest za mało światła. Światło mijania rzuca na odległość około 17-18 metrów.

Czy ktoś miał podobny problem i czy panel świetlny EU do kabiny może rozwiązać ten problem i jaka jest procedura jego montażu?

Screenshot 2024-03-11 at 23.46.36.jpg

Ostatnia edycja:
Tak, wymiana panelu rozwiąże problem. Najlepiej kupić ten bez włącznika świateł przeciwmgielnych przednich i oczywiście wersję dla aut z kierownicą po lewej stronie. Wymiana: wyciągnąć stary panel, wypiąć przewód, wpiąć przewód do nowego panela, wcisnąć panel.

Panel UE do lamp 25W różni się tym od USA, że ma dodatkowe "Kółko" do regulacji wysokości świateł.

trzeba przerabiac panel aby swiatla podniesc

trzeba przerabiac panel aby swiatla podniesc

a to tym razem ja jestem zaskoczony... nie musi przerabiać .... mój pasował 1:1, ale owszem jeśli będzie chciał aby ikony na przełączniku się zgadzały z pozycjami przełączanych świateł to owszem... tylko, że ja przerobiłem i.... owszem ikony się zgadzają, ale teraz w moim przypadku nie mogę zostawić auta na postojówkach bo owszem jak trzymam przełącznik to świecą ale jak puszczę to sam wróci do pozycji "0" bo tak jest skonstruowany, dlatego już drugi raz bym raczej nie przerabiał i zostawił jak jest.

Panel UE do lamp 25W różni się tym od USA, że ma dodatkowe "Kółko" do regulacji wysokości świateł.

Tylko ten panel (kółko) służy do obniżania snopu światła i raczej nie załatwi sprawy, chyba, że po zamianie światła się podniosą. Tak czy siak panel należałoby wymienić.

Tylko ten panel (kółko) służy do obniżania snopu światła i raczej nie załatwi sprawy, chyba, że po zamianie światła się podniosą. Tak czy siak panel należałoby wymienić.

Tak, brak obwodu powoduje ze światła zjeżdżają bardzo nisko. Ewentualnie można pokminic co wlutowac do pabelu usa aby zasymulowac ktoras pozycje poziomu swiatel - na wzor pożyczyć od znajomego i zrobic pomiary do masy i do zasilania.

Witam wszystkich,

Dziękuję wszystkim za porady. Problem został rozwiązany poprzez zakup panelu świetlnego EU 156124178. Właśnie go wymieniłem, innych modyfikacji nie było.

Dziękuję szczególnie za @alfa16v & woockush szczegółowe instrukcje.

IMG_8423.jpgIMG_8424.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót