[Giulia] Dołożenie radaru

Willy777

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulia 2017
Cześć,
mam zakupioną Alfe Romeo Giulie 2.0 280 KM 2017 rok. Jest to wersja bez radaru, co za tym idzie brak paru fajnych opcji. Czy jest możliwość dołożenia go?
A jeżeli tak, to jak wyglądałby szacunkowy koszt?
Na pewno do zmiany byłaby przednia szyba, lusterka boczne. Zderzak z przodu przystosowany do radaru (ma zaslepke).

Cześć,
mam zakupioną Alfe Romeo Giulie 2.0 280 KM 2017 rok. Jest to wersja bez radaru, co za tym idzie brak paru fajnych opcji. Czy jest możliwość dołożenia go?
A jeżeli tak, to jak wyglądałby szacunkowy koszt?
Na pewno do zmiany byłaby przednia szyba, lusterka boczne. Zderzak z przodu przystosowany do radaru (ma zaslepke).

Nie ty pierwszy wplades na ten pomysl poczytaj tutaj a znajdziesz odpowiedz z która i tak nic nie zrobisz.

Ja dokładałem u siebie, Marek też chyba u siebie robił i wiemy ile jest z tym roboty ...

Lusterka boczne chyba do blind spotów.

Żeby miało to ręce i nogi:
- szyba przednia
- kamera w szybie
- wiązka kamera <> radar
- wiązka radar
- przełączniki na kierownicy
- radar z uchwytem do belki

Części elektroniczne mam od ręki dobrane pod VIN ;)

Ja dokładałem u siebie, Marek też chyba u siebie robił i wiemy ile jest z tym roboty ...

Lusterka boczne chyba do blind spotów.

Żeby miało to ręce i nogi:
- szyba przednia
- kamera w szybie
- wiązka kamera <> radar
- wiązka radar
- przełączniki na kierownicy
- radar z uchwytem do belki

Części elektroniczne mam od ręki dobrane pod VIN ;)

Tak naprawdę głównie zależy mi na systemie awaryjnego hamowania. Do blind spotów pewnie potrzebne są jeszcze czujniki tylne na bokach, to i koszta rosną, więc to co napisałeś byłoby wystarczające.

Z perspektywy czasu, dołożenia radaru było według was takie must have?

Jak byście mogli uchylić rąbka tajemnicy to ile ktoś by mógł sobie zażyczyć za swój poświęcony czas, żeby mi to założyć?
Mówię tu nawet o jakiś widełkach, żeby wiedzieć czy wgl podchodzić do tematu.

Tak naprawdę głównie zależy mi na systemie awaryjnego hamowania. Do blind spotów pewnie potrzebne są jeszcze czujniki tylne na bokach, to i koszta rosną, więc to co napisałeś byłoby wystarczające.

Z perspektywy czasu, dołożenia radaru było według was takie must have?

Jak byście mogli uchylić rąbka tajemnicy to ile ktoś by mógł sobie zażyczyć za swój poświęcony czas, żeby mi to założyć?
Mówię tu nawet o jakiś widełkach, żeby wiedzieć czy wgl podchodzić do tematu.

1000 montaz plus kodowanie czesci za ile kupisz na aledrogo

Sam radar pod VIN masz ok 2k za cześć (jednostkowo najdroższy koszt ale musi być wyczyszczony) + robota

Ja i Marek zajmujemy się tym, więc oszczędzamy na robocie i kodowaniu.
Ja nie żałuję dołożenia, uwielbiam aktywny tempomat, włączam go nawet w mieście, dohamowuje do zera przed samochodem na światłach.

Dla mnie must have w aucie to blind spoty i ACC.

Dla mnie nie wyobrażam sobie też auta bez ACC - głównie na długiej trasie, też taki dupochron trochę na zmęczenie. Blind spot traktuje tez sobie chwalę, z tym że tu jeszcze lusterka trzeba wymienić (oprócz dołożenia wiązek i 2 odblokowanych radarów - na szczęście te radary są tańsze ale idą 2szt)

Amortyzatory
Powrót