Nowe Stelvio kilka pytań …

adamu

Użytkownik
Auto
Stelvio Veloce Ti
Cześć ,
Po zakupie Stelvio i jeździe mam kilka pytań , które chce rozwiać i się dowiedzieć .
Z góry dzięki .
1. Hamowanie w trybie D po wciśnięciu hamulca auto nie hamuje ta sama prędkość jak na tempomacie 5l chwilowe spalanie , hamowanie silnikiem nie istnieje w N jest podobnie , żeby zacząć hamować trzeba cały czas dusić pedal w takim tempie klocki szybko znikną .

2.LSD szpera na D i mokrym fajnie zarzuca w zakręcie , ale dołącza się przód i auto wyciąga czy wgranie trybu race dużo tu pomoże ? Doczytałem , że race powoduje to , że samochód gorzej zachowuje się na N i D to prawda ?

3. Trzeszczenie na nierównościach klapa / roleta lub oparcie kanały auto polift trochę to drażni , można samemu jakoś na to zaradzić ?

4. Piszczenie hamulców tylko przy cofaniu małą prędkość głównie przy parkowaniu .

5.Veloce ti czy wszędzie jest skóra ? Deska , drzwi , podłokietnik , boki foteli i tylna kanapa ?

Ad1. No tak już jest niestety.
Ad4. Mam identycznie w giulii, ale nie widzę zależności czy jadę do przodu czy do tyłu.

Ad 4. Dokładnie mam tak samo, tylko przy wyjeżdżaniu rano z garażu tyłem lekko piszczą. W każdym innym przypadku jest okej.

Ad 1. Tutaj czasem mam tak, że widzę 5l a czasem mam normalnie 0. Mam wrażenie, że jest to spowodowane temperaturą silnika.
Jak silnik jest niedogrzany to widzę 5l a jak jest już zagrzany to widzę 0 i hamuje silnikiem. Jeżdżę w trybie N.

Ad 3. Mam przedlifta i taki problem nie występuje.

Ad 3) W Giulii niedawno była akcja serwisowa na trzeszczące plastiki przy zegarach, może w Stelvio coś jest na twoją bolączkę?

Bylem w ASO , nie bylo żadnych akcji po vin.
6. Problem z miganiem z przeciwka oślepiające światła ?
Pojazd był na akcji serwisowej aktualizacja AFS , ja dodatkowo byłem na wizycie na SKP wszystko się zgadza światło w normie , więc co jest nie tak i co z tym zrobić .

Amortyzatory
Powrót