[Giulia] Przestała odpalać

Harvester

Nowy
Auto
159 1.9 JTDm 150KM
Cześć. Mam problem z Giulia, ok. 2 tygodnie temu normalnie odpalała od strzała, w tym momencie rozrusznik kręci ale jakby nie ma kompresji. Auto stoi na naprawę blacharską i wymianę zawieszenia(Uderzone lekko w prawy przód). Auto było podniesione i dość mocno przechylone ku tyłowi. Wymieniony akumulator na nowy, błędy skasowane ale mimo wszystko sypie cała tabelą błędów podczas odpalania. Ma ktoś pomysł co mogło się wydarzyć?

olej z ma uciekł

Wyłącznik bezwładnościowy odciął pompę paliwa po dzwonie. Guzik pod fotelem kierowcy - zazwyczaj w tym miejscu jest

W Giuli/Stelvio nie ma żadnych wyłączników pompy paliwa pod fotelem. Z MA jak pisano uciekł olej i dlatego nie ma kompresji. Gdzieś czytałem na FB, że przez otwór po wykręceniu korka wlewu oleju można do MA wlać trochę oleju, kręcić rozrusznikiem i jak wcześniej już odpalał, to powinien odpalić.

Powiedz mi w jakim aucie jest pod fotelem.

Alfa 156 Giuletta

- - - Updated - - -

W Giuli/Stelvio nie ma żadnych wyłączników pompy paliwa pod fotelem. Z MA jak pisano uciekł olej i dlatego nie ma kompresji. Gdzieś czytałem na FB, że przez otwór po wykręceniu korka wlewu oleju można do MA wlać trochę oleju, kręcić rozrusznikiem i jak wcześniej już odpalał, to powinien odpalić.

Masz rację. w Stelvio SYSTEM BLOKOWANIA PALIWA jest inaczej rozwiązany. To bezpiecznik pirotechniczny (skrzynka bezpieczników przy "+" biegunie akumulatora), który odcina zasilanie pompy paliwa.

Masz rację. w Stelvio SYSTEM BLOKOWANIA PALIWA jest inaczej rozwiązany. To bezpiecznik pirotechniczny (skrzynka bezpieczników przy "+" biegunie akumulatora), który odcina zasilanie pompy paliwa.
proszę - piszmy o czym wiemy bo robi się bałagan - sama wymiana bezpiecznika nic nie da - musi się je uruchomić MES-em.

trzeba założy bezpiecznik, włączyć pompę paliwa MES-em i zgada- prawdopodobnie ktoś "piłował rozrusznikiem" usiłując uruchomić auto stąd objawy.

Amortyzatory
Powrót