[Giulia] Zasilanie ISB i systemu radia

bajgrwiicz

Nowy
Auto
alfa romeo giulia
Zasilanie USB i systemu radia

Cześć, w moim aucie wystąpił pewien problem: w usb nad uchwytem na kubek i w podłokietniku nie ma prądu (w zapalniczce jest normalnie) oraz nie działa radio (na wyświetlaczu jest kamera cofania i logo alfy ale nic poza tym) Giulia 2019. Czy spotkał się ktoś może z takim problem? Nie wiem gdzie szukać winowajcy. Na początku myślałem że to przez padnięte aku, ale po zmianie na naładowane jest to samo. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Cześć, w moim aucie wystąpił pewien problem: w usb nad uchwytem na kubek i w podłokietniku nie ma prądu (w zapalniczce jest normalnie) oraz nie działa radio (na wyświetlaczu jest kamera cofania i logo alfy ale nic poza tym) Giulia 2019. Czy spotkał się ktoś może z takim problem? Nie wiem gdzie szukać winowajcy. Na początku myślałem że to przez padnięte aku, ale po zmianie na naładowane jest to samo. Pozdrawiam.

Sprawdź czy dochodzi napięcie do kostki radia.

A bezpieczniki wszystkie posprawdzałeś już? To chyba łatwiej niż dobieranie się do radia (jest z lewej strony kierownicy u dołu).

Bezpieczniki wszystkie są dobre- sprawdzałem kilkukrotnie. Dobrałem się do radia tylko co dalej. Która wtyczka jest od czego?image.jpg

Puść mi swój mail na priva to Ci wyślę pełny opis systemu audio.

napięcie jest, wiatraczek chodzi. na wyświetlaczu nadal nic. usb nie działa i pokrętło dna też nie działa.

jeśli jest kamera cofania i logo AR to z napięciami jest OK, natomiast albo się zwiesiło coś (reset zasilania, ale łatwiej z klemy minusowej na szybkozłączce), albo radio padło. Gdyby nie było CAN to nie działałaby kamera ani logo by się nie pojawiało.
No chyba że auto ma boxa z AA/ACP/kamerami to może on coś pada albo połączenie od niego do radia - sprawdzić. Też może być zwis firmwaru - to chińczyki i działają różnie a i ludziom jakieś czasem padały.

okej dzięki za informacje. teraz pytanie jak z radiem - kupno używki jest możliwe i będzie działać, czy pozostaje tylko kupno nowego?

Uzywke odblokowac (ochrona na vin) swoje kosztuje niestety - wiecej niż radio uzywane. Ale tak da sie. Na poczatek jednak diagnozuj co jest problemem.

Amortyzatory
Powrót