Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: Android Auto moduł WiFi

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Stelvio MY24

Domyślnie Android Auto moduł WiFi

Cześć,

Czy możecie polecić jakiś konkretny moduł wifi (na usb), który jest przetestowany i działa czyniąc połączenie z Anroid Auto bezprzewodowym? Na allegro jest kilka modeli i każdy ma skrajne opinie..

Z góry dziękuję

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

AAwireless

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia rwd 200

Domyślnie

Z tańszych do aut po 2020 carlinkit 5.0.
    Na ładowarce indukcyjnej i z bezprzewodowym połaczeniem potrafi się tak nagrzać telefon, że rozłącza, ale to raczej z każdym adapterem tak będzie.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał tomaszko Zobacz post
    Na ładowarce indukcyjnej i z bezprzewodowym połaczeniem potrafi się tak nagrzać telefon, że rozłącza, ale to raczej z każdym adapterem tak będzie.
    Jak po 2020? Ostatnio zakupiłem do giulii 2019 i śmiga aż miło.

Użytkownik Rowerzysta Avatar So What!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Było Subaru Legacy 3.0R, jest Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał loozik Zobacz post
    Jak po 2020? Ostatnio zakupiłem do giulii 2019 i śmiga aż miło.
    Na pełnym ekranie?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał So What! Zobacz post
    Na pełnym ekranie?
    Mam ten mniejszy ekran i tak, na całym ekranie dokładnie tak samo, jak na kablu

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    AAwireless
    Dokładnie, obecne wersje obsługują AA po protokole carplay na USB dzięki czemu w przedliftach całe 8.8" ekran jest wykorzystywany. Wiem że tylko wtedy przełączanie pomiędzy dual screenem jest ciut tricky ale ponoć zrozumieć koncept i dzień się przyzwyczaić i jest git.

Cytat Napisał tomaszko Zobacz post
    Tak, ale w 8,8 przedlift o ile wiem ekran jest ciągle mały. Carlinkit słyszałem że coś wypuścił większego z własnym androidem na pokładzie i to o ile dobrze kojarzę wspiera cały ekran a AA w przedlift - do dopytania - od 3 lat używam iPhona więc nie śledzę zbytnio

Co do grzania - jeszcze z czasów gdy miałem telefony na Androidzie, to zauważyłem że przy korzystaniu z AA telefon się dość grzeje nawet na kablu, na Wirless (bo też miałem) chyba jeszcze bardziej i widać to po prędkości wyczerpywania się baterii - gdzie telefon w pełni naładowany to starczał może na 1.5h pracy AA po WiFi. Z Iphone jest totalnie inna historia - starcza lekko na 6h i się praktycznie nie grzeje. Do Androida nie korzystałem z ładowarki indukcyjnej, a mam kabel z gniazda zapalniczki z ładowarki i nigdy zaden telefon mi się nie przegrzał na tyle żeby coś zaczął rozłączać AA (choć był mocno ciepły).
    Proszę, nie wysyłajcie mi wiadomości prywatnych jeśli to nie jest absolutnie konieczne, i nie jest to bezpośrednia sprawa tylko pomiędzy nami - np. interes.

To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy. Nie będę odpowiadał na takie priv.

Szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Przy Giuliach/Stelvo od lat już nie robię retrofitów (wyjątek radia nowe jakie mam na stocku przedlift z nav i polift z nav).

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Na AA bezprzewodowym mój Android grzeje się wyraźnie (nie jakoś strasznie) nawet jak nie jest ładowany indukcyjnie, samo AA i wifi już go nieźle obciąża. Jak jest dodatkowo indukcja to już masakra, choć czasem zdarza mu się magicznie być chłodnym i nie wiem od czego to zależy.
    Jak się rozgrzeje to AA mi nie rozłącza ale ładowanie odcina zabezpieczenie w telefonie. Szkoda że na mocno za wysokim poziomie temperatury.
    Ewidentnie brak chłodzenia schowka...

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T.

Domyślnie

Ja co prawda już sprzedałem Giulię ale używałem Carlinka 5.0 od początku jak się pokazał. Telefon grzał się ale wisiał na kratce wentylacji przez co był naturalnie chłodzony

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

A zimą?