Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Takie coś należałoby zgłosić do Brukseli EU. Dobrze, że "zieloni" w DE przegrali. Najlepiej wszystko na prąd tylko problem jest taki, że tego już sporo zalega na placach.Ciekawa perspektywa..... duży diler Alfy i Fiata w Insbrucku (Austria, gdzie kupiłem Stelvio) juz od roku przy sprzedaży każdego auta diesla daje klientowi do podpisania deklaracje ze w przypadku możliwych przyszłych prawnych ograniczeń użytkowania diesli lub nawet braku paliwa na rynku, klient nie będzie mial roszczeń do dilera za sprzedaż "nieuzywalnego" auta.
Tak, tylko kiedy w 2.0 komunikat o niskim ciśnieniu się pojawiał, to był sygnał żeby wymienić uszczelkę, a w 2.2 z tego co słyszę, kiedy się pojawia komunikat, to zwykle jest już trochę późno i co najmniej panewki do wymianyproblem uszczelki smoka jest znany w dieslach fiata/alfy od zawsze, osobiście jeszcze w bravo 2.0 multijet z nalotem 350k+ uświadczyłem komunikatów o niskim ciśnieniu przy okazji ekstremalnych mrozów, pacjent przeżył
w PL diesle Giulia/Stelvio to totalna nisza. Te auta, głównie w wersjach bieda MT6/RWD/halogeny za to szły jak świeże bułeczki we włoszech czy francji - szukaj po tamtejszych forach. Bolączki są dwie o ile kojarzę z forów - ciśnienie/uszczelka smoka dzielonego oraz coś przy chłodnicy EGR, reszta chyba spoko.Za dużo opini o 2.2 w Stelvio nie ma.Sam z tego powodu że nie jeździłem jeszcze ani benzyną ani dieslem - nie wiem na którą Stelvio się zdecydować
Za dużo opini o 2.2 w Stelvio nie ma.Sam z tego powodu że nie jeździłem jeszcze ani benzyną ani dieslem - nie wiem na którą Stelvio się zdecydować
Jakby była taka akcyza jak na benzynę to z całą pewnością więcej by sprzedali.Ja na codzień jeżdżę 2.0 280KM ale ostatnio pożyczyłem 2.2D i wg. mnie ten silnik jest tam tylko po to aby zwiekszyć hałas w kabinie. Może trafiłem na kiepski egzemplarz bo to była straszna rozpadówa z wypożyczalni ale jeżeli to tak jeździ to nie dziwię się, że prawie nikt tego w PL nie kupował. Ale fakt, pali mało bo moim ciężko zejść poniżej 11l.