Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Zestaw Mopar Connect Giulia

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie Zestaw Mopar Connect Giulia

Witam, czy orientuje się ktoś czy taki zestaw można wrzucić do Giulia przedlift ? W sieci można dokupić w cenie około 400 zł.

https://allegro.pl/oferta/zestaw-mop...85-16201884942

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

jakieś były zestawy do dokładania bodajże od połowy 2018r (pytanie czy nie potrzebują np radii 2 generacji z jakimś firmwarem czy innych updatów?), natomiast spodziewam się że może być też potrzeba rejestracji u dealera/aktywacji alfa connected services a to zapewne jest płatne. W nowych autach (np w Tonalce), jest bodajże 3 lata któryś usług (np automatyczne aktualizacje map przez alfa connect - ale tego w giulii/stelvio nie ma - wgrywa się z USB) a 5 typu SOS/eCall i jakieś podstawowe dane typu aku/paliwo/przebieg/zamki/światła w apce na komórce.
    Czy warto to mieć? Mi tam tego nie brakuje. Bałbym się również wersji firmwaru - z alfaconnect były przez parę lat problemy - potrafiły rozładować aku w parę godzin czasem (przypuszczalnie blokowały moduł w pewnych sytuacjach blokował usypianie się innych ECU w aucie) - pytanie czy do tych dokładanych/akcesoryjnych modułów są automatyczne aktualizacje i to takie które faktycznie są poprawione?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    jakieś były zestawy do dokładania bodajże od połowy 2018r (pytanie czy nie potrzebują np radii 2 generacji z jakimś firmwarem czy innych updatów?), natomiast spodziewam się że może być też potrzeba rejestracji u dealera/aktywacji alfa connected services a to zapewne jest płatne. W nowych autach (np w Tonalce), jest bodajże 3 lata któryś usług (np automatyczne aktualizacje map przez alfa connect - ale tego w giulii/stelvio nie ma - wgrywa się z USB) a 5 typu SOS/eCall i jakieś podstawowe dane typu aku/paliwo/przebieg/zamki/światła w apce na komórce.
    Czy warto to mieć? Mi tam tego nie brakuje. Bałbym się również wersji firmwaru - z alfaconnect były przez parę lat problemy - potrafiły rozładować aku w parę godzin czasem (przypuszczalnie blokowały moduł w pewnych sytuacjach blokował usypianie się innych ECU w aucie) - pytanie czy do tych dokładanych/akcesoryjnych modułów są automatyczne aktualizacje i to takie które faktycznie są poprawione?
    Powiem tak dopóki nie miałem - nawet się tym nie interesowałem. Teraz w drugim aucie mam i jest to mega wygodne. Zdalnie sprawdzam co i jak się z autem dzieje. Czy zamkniety, ustawiam strefy, wiem kiedy się porusza ile paliwa, wentylacja…W dobie dzisiejszych czasów gdzie wszystko, prawie wszystko, wykonuje się za pomocą smartfona uważam że jest to spore ułatwienie.
    Może jest ktoś na forum kto przerabiał temat ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

jaka wentylacja? to chyba nie w alfie?
    zamki no cóż, ja tam wiem że zamknąłem auto. poziom paliwa, hmm... wiem ile jest.
    z rzeczy ktore wymieniłeś możnaby powiedzieć, że jako zabezpieczenie można używać strefa lub śledzenie - pytanie jak to zadziała jak przyjdzie złodziej z jammerem - kiedy dostaniesz pierwszy komunikat?

aso miały ścieżkę na dokładanie tego, nie wiem czy to było w linii akcesoriów wtedy czy jakoś inaczej - może zadzoń i zapytaj też? i sam moduł chyba też nie był jakoś szczególnie drogi - kołacze mi się po głowie 800zł wtedy. no tylko czy jest subskrybcja z nowym modułem i na jaki czas. na pewno trzeba rejestrować, bo usługa jest dla VIN i SIMa muszą odpalić itp.

zaglądam z ciekawości do apki alfa connect dla Tonalki (ot zainstalowałem z ciekawości, użyłem parę razy dla zabawy, a z potrzeby raz jak nie miełam kluczyków przy sobie a potrzebowałem coś wyjąć z bagażnika; raz za 8 mcy posiadania auta...). no więc usługa connect PLUS kosztuje 690zł/rok, tu mam 3 lata fabryczne. Czy warto to już sobie musisz sam odpowiedzieć.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Od wielkiego dzwona przydaje się żeby wrzucić cel w nawigację albo sprawdzić gdzie stoi samochód w obcym mieście.
    No nie często ale powiedzmy że użyteczne. Reszta to pierdoły jak dla mnie.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    albo sprawdzić gdzie stoi samochód w obcym mieście.
    Albo czy żona jest faktycznie u fryzjera
    A tak na serio to czasami otwieranie i zamykanie drzwi się przydaje jak wracam z psem ze spaceru i chcę coś wyjąć z auta.
    Wgrywanie do navi nigdy mi nie działało (nawet nie wyświetla mi takiej opcji w telefonie) i pomimo walki z serwisem i oparcia się o włochów nie udało się tego naprawić.