Active Blind Spot 2018

netzmark

Super Moderator
Członek ekipy
Auto
Stelvio 280KM MY21 Veloce
Panowie takie pytanie od znajomego z zagramanicy...
Giulia diesel 2018 ma w menu ActiveBlindSpot ale bez podmenu do konfiguracji powiadomien (visual, acoustic, vibro) jak w MY21.
Można coś zrobić żeby to dodać? Coś w proxi, firmware lub wymiana modułu, czy w ogole nie do zrobienia?

"picture or didn't happen"

po pierwsze watpie ze jest pozycja menu dla tego w starszym ETM. chyba ze zmienil ETM na MY20.

po drugie w pre-MY20 modelu niema sterownikow/czeszci dlia aktiwnych "zabawkow".

Przyslal mi zdjecie z menu i mowi ze mu dziala tylko brak dźwięku. Oryginalnie z fabryki, nie żaden mod.
ALE SORRY, wlasnie się dowiedzialem ze to Stelvio a nie Giulia. Ma dwa, 2019 i 2018. W obu tak samo.

Panowie takie pytanie od znajomego z zagramanicy...
Giulia diesel 2018 ma w menu ActiveBlindSpot ale bez podmenu do konfiguracji powiadomien (visual, acoustic, vibro) jak w MY21.
Można coś zrobić żeby to dodać? Coś w proxi, firmware lub wymiana modułu, czy w ogole nie do zrobienia?

Tak jest w starszych i z tego co mi wiadomo nie da sie nic zrobic .

To inaczej, co trzeba wymienić żeby doprowadzić 2019 do stanu polifta 2020? Dla osiagniecia tego co gość chce.
ETM i display, czy jeszcze jakieś moduły (czy w nich już tylko update firmwarow)?
Tu nie chodzi o szczegółową instrukcję

chyba nie czytasz tego co pisałem, również na priv ale wcześniej w wielu postach/wątkach w których też aktywnie uczestniczysz.
przedlift musisz mieć radio polift, to wymaga licznika i sterownika HVAC, do tego BCM polift, ten wymaga DNA monostabilnego jeśli nie ma (weszły w połowie 2018), podobnie czujnik deszczu jeśli nie jest już nowy (>2 połowa 2018), do tego kierownica z czujnikiem trzymania rąk a tu 1 kabelek dodatkowy do wiązki dodać, no i samo wspomaganie polift - na to oczywiście drobne zmiany proxi. radary mogą zostać stare - u mnie tak zostały - nawet już miałem kupione, wyczyszczony vin i kupiona nowa wiązka do poliftów ale okazała się niepotrzebna.

Nigdy wcześniej nie interesowałem się przejściem ze starej wersji na nową bo mnie to nie dotyczyło, jak wiesz sam mam MY21. Zresztą teraz zapytałem o to też tylko w ramach przysługi dla kogoś (i w sumie pierwotnie nie o to ja przerobić 2018 na 2020 lecz jak dołożyć powiadomienia dźwięk/wibro od BlindSpotów).
Ale to co teraz napisałeś to jest mi absolutnie wystarczające i wyczerpujące. Dzięki wielkie, o takie coś w jednej wypowiedzi mi chodziło!
Dla mnie temat zamknięty.

Ostatnia edycja:
spoko. Od tego co napisałem juz tylko kamere wymienic to dojdzie tsr, lka,tja i jesli jest nav to has. Do tego radar to dojdzie isc choc trzeba podnieść abs zeby dzialal w pelni poprawnie.

On ma radar ale kiera bez sensorow więc z lka lipa.
Tsr ma nie uruchomiony. Jak zrozumialem to nie da sie dodać tsr bez wymiany kamery na poliftową.
Wygląda na to ze dla dolozenia samych powiadomień od blindów (dzwiek i wibro) to mało sensowna zabawa.
Nie ma co dalej drążyć.

Tsr = my20 radio,hvac,icp,bcm,half i ew. rain sensor i dna/wiazka

Kupa roboty i kosztów. Plus czasu, wiedzy i nerwów...

Amortyzatory
Powrót