[Giulia] Pęknięty plastik fotela

jo_gurt

Użytkownik
Auto
Giulia 2.0T MY23, Volvo V60 T6 PHEV MY24
Cześć

Dzisiaj zauważyłem takie pęknięcie plastiku przy fotelu kierowcy. Ogólnie wygląda jakby od zwykłego wsiadania/wysiadania. Nikt tam nie stawał itp, wiadomo, czasem się trafi tyłkiem nie idealnie na środek, szczególnie jak mało miejsca. Sam jestem dość przeciętnej postury (180/85kg), nie chudzielec ani nie grubas.

Czy ktoś miał już taki przypadek? Szczerze to ten plastik wygląda na dość wątły.
Zna ktoś numer części? Jest dostępny osobno? Edit: prawdopodobnie L0477846AA?
Zastanawiam się jaki to koszt.

Będę próbował reklamacji, ale podejrzewam, że będą się bronić.

20250720_100541.jpg

Ostatnia edycja:
Cześć

Dzisiaj zauważyłem takie pęknięcie plastiku przy fotelu kierowcy. Ogólnie wygląda jakby od zwykłego wsiadania/wysiadania. Nikt tam nie stawał itp, wiadomo, czasem się trafi tyłkiem nie idealnie na środek, szczególnie jak mało miejsca. Sam jestem dość przeciętnej postury (180/85kg), nie chudzielec ani nie grubas.

Czy ktoś miał już taki przypadek? Szczerze to ten plastik wygląda na dość wątły.
Zna ktoś numer części? Jest dostępny osobno? Edit: prawdopodobnie L0477846AA?
Zastanawiam się jaki to koszt.

Będę próbował reklamacji, ale podejrzewam, że będą się bronić.

Pokaż załącznik 290629

Sam na pewno nie pękł. MECHANICNE USZKODZENIE NIE WCHODZI W GWARANCJE.

to nawet na żadnym łączeniu nie pękło także tego, dziwna sprawa, za ostro na zakrętach było :)

Na aledrogo jest tego trochę wymieniasz po wyjęciu fotela na zewnątrz 10 minut roboty.

No właśnie na alle nie znalazłem. Są pojedyncze, ale do innej wersji, brak dziury na guziki od pamięci (albo są w innym miejscu).

tez to przerabiałem w Stelvio- to samo jest w Giulii- kup w ASO- ok 80 pln wymiana 2 wkręty ale jeśli chodzi o powód lekki nacisk i yebb- akurat jak zdejmiesz i zobaczysz że od środka w tym miejscu nie ma wzmocnienia stąd pęka.Ja bym zapytał o GW bo na bank nie jesteś sam.

zobaczysz że od środka w tym miejscu nie ma wzmocnienia stąd pęka.Ja bym zapytał o GW bo na bank nie jesteś sam.

No dokładnie mam to samo wrażenie, że to jednak trochę wada konstrukcyjna. Zobaczymy co powiedzą, jak mi się uda dodzwonić do ASO :P

Szybka aktualizacja po wyjazdach:
1. Gwarancja nie, bo mechaniczne.
2. Plastik 118 cebulionów brutto, tydzień czekania na przyjazd z Italii
3. Wymiana bardzo prosta, mi zajęło 20 minut, tak jak pisał @Dareek, nie trzeba wyjmować fotela, tylko go przesunąć max w przód i górę. 2 wkręty (przód i tył), zdjąć z zaczepów ciągnąc w górę i już jest na wierzchu. Potem tylko poprzekładać moduły przycisków (trochę zaczepów) i wsio. Jedyne co mnie trochę zaskoczyło to te trzymała do kabli z metalowymi zębami, bałem się, że wyjdzie z plastikiem.

No ale stówka i czas zaoszczędzone.

Też musiałem kupić ten plastik. W wawie cena w ASO 137.37 pln
Teraz czekam aż się ociepli i wymienię.
Dzięki za instrukcję, mam nadzieję, że gładko pójdzie.

Amortyzatory
Powrót