[Giulia] Zmieniarka CD

Michal94

Użytkownik
Auto
Giulia
Witam, czy ktoś podejmował temat podłączenia zmieniarki CD..mamy aux na pokładzie tylko zastanawiam się nad tematem ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć kabla bądź schematu jak podłączyć takową zmieniarkę …. Nie ukrywam że te streemengi już mnie powoli męczą a mam ogrom dobrej muzyki na CD właśnie Giulia przedlift radio z navi i kamera

Hej! Chyba prościej i w sumie lepiej będzie zripować sobie te CD do np. plików FLAC, wrzucić to na pendrive i po sprawie... Tutaj przy fabrycznym audio, argumenty typu lepszego brzmienia z CD raczej nie przejdą ;)

Hej! Chyba prościej i w sumie lepiej będzie zripować sobie te CD do np. plików FLAC, wrzucić to na pendrive i po sprawie... Tutaj przy fabrycznym audio, argumenty typu lepszego brzmienia z CD raczej nie przejdą ;)

Jest ogólnie problem bo nawet w komputerach teraz nie mam cd rom :-/

Szukam coś na olx do bagażnika, używanego i ewentualnie będę musiał dokupić kabel do aux z tego co się zdążyłem zorientować to do Pionner można dokupić takowy kabel tylko teraz kwestia czy to zagra

Jest ogólnie problem bo nawet w komputerach teraz nie mam cd rom :-/

Szukam coś na olx do bagażnika, używanego i ewentualnie będę musiał dokupić kabel do aux z tego co się zdążyłem zorientować to do Pionner można dokupić takowy kabel tylko teraz kwestia czy to zagra

Zewnętrzny napęd cd/dvd z usb kupisz już za 80 zł, rippujesz swoje cd do flac i zrzucasz na miniaturowy pendrive za grosze. A tą zmieniarkę, to jak chcesz zasterować? No wyjście audio podłączysz do aux, a sterowanie?

Ostatnia edycja:
Może warto spróbować podłączyć napęd CD z chipsetem pracującym z Android/Linux bez zadnych dodatkowych driverow. Może tu zadziała i będzie widoczny jak pamięć masowa. Są/były takie wynalazki na rynku. Szansa mała ale zawsze jakaś. Niestety brak typowego dla zmieniarek bufora audio i możliwe przeskoki w czasie jazdy.
Pomijając że też uważam że zrzut flac na pena to dużo lepsze rozwiązanie i miejsco-oszczędne na dodatek.

Zewnętrzny napęd cd/dvd z usb kupisz już za 80 zł, rippujesz swoje cd do flac i zrzucasz na miniaturowy pendrive za grosze. A tą zmieniarkę, to jak chcesz zasterować? No wyjście audio podłączysz do aux, a sterowanie?

Dobre pytaniem z tym sterowaniem. Wydawać się może że tak jak z pendrive- pewnie z kierownicy ale to może niech się wypowiedzą osoby które słuchają z pendrive jak to działa?
Zmieniarki na olx kosztują grosze więc spróbuję pomajstrować dam znać jaki wynik ….

Zmieniarki samochodowe są podłączone pod CAN i po nim sterowane. A że kompatybilność CAN w tym zakresie jest żadna to musiałbyś napisać konwerter ramek Can Alfy na ramki Can zmieniarki. Chyba że znajdziesz zmieniarkę jakąś programowalną (uczącą sie ramek CAN), może takie były.
Tak jak jest, z kierownicy sterowanie będzie Ci działało tylko jeżeli Alfa zobaczy Twoją zmieniarkę jako pamięć USB.

Ogólnie powodzenia ale raczej marne szanse na sukces.

Chyba gdzieś mam, o ile nie wyrzucilem, zmieniarkę od Mercedesa c-klasse, na 6 płyt. Jakbyś reflektował za przysłowiowe dwa piwa to daj znać i poszukam.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót