Błąd B101-67 - czujnik pedału hamulca

Miki Mik

Użytkownik
Auto
Stelvio 2022/200KM
Stelvio '23 - nagle nie odpala - choinka na desce dot systemow parkowania, hamulców itd

po wpieciu do MES: Proxi całe ok bez błędów (przeleciałem jeszcze raz - jest ok)

- błąd B1010-67 błąd czujnika hamulca wyszedł - kasownie nieudane

Kalibracja czujnika przyśpieszenia ..... - ok
Zerowania kata skretu - ok
Kabibracja czujnika ciśnienia - "wykonanie nieudane" - zła warunki wykonania testu.

Jakieś pomysły ?
Czy to moze być TYLKO czujnik nad podałem do wymiany czy raczej serwis ?

robione było coś z hamulcami? aku w miarę naładowany? może złapał glitcha i przez przypadek jakiś krytyczny błąd. czujnika hamulca nie usuniesz czasem łatwo (np jak ludzie źle wymienią klocki i ABS wykryje niby wyciek jak mu za bardzo ruszy płyn/klocek za pierwszym razem) - ja usuwałem to gościowi wyłączając na chwilę w AlfaOBD brake by wire, włączyłem, porobiłem wszystkie inne kalibracje w ABS (których w AlfaOBD jest pełno) i dopiero po tym dało się zrobić kalibrację czujnika ciśnienia i usunąć błąd.

robione było coś z hamulcami? aku w miarę naładowany? może złapał glitcha i przez przypadek jakiś krytyczny błąd. czujnika hamulca nie usuniesz czasem łatwo (np jak ludzie źle wymienią klocki i ABS wykryje niby wyciek jak mu za bardzo ruszy płyn/klocek za pierwszym razem) - ja usuwałem to gościowi wyłączając na chwilę w AlfaOBD brake by wire, włączyłem, porobiłem wszystkie inne kalibracje w ABS (których w AlfaOBD jest pełno) i dopiero po tym dało się zrobić kalibrację czujnika ciśnienia i usunąć błąd.

Nie, nic nie grzebałem w hamulcach. przegląd w ASO był 2 miesiące temu. Aku ok,
Mam alfaobd więc spróbuję
Auto na gwarancji rozszerzonej więc najwyżej pojedzie do ASO.

spoko, cieszę się że temat załatwiłeś.

Amortyzatory
Powrót