Wałki balansu silnik 2.2

lukscar

Nowy
Auto
Alfa Romeo Stelvio 2.2 Multijet, 2020r
Cześć,
Czy ktoś z was przerabiał temat odkręconego pośredniego koła zębatego napędu wałka balansu?
Czy orientujecie się czy można kupić nowe koło zębate w serwisie i jaki jest koszt?

Cześć,
Czy ktoś z was przerabiał temat odkręconego pośredniego koła zębatego napędu wałka balansu?
Czy orientujecie się czy można kupić nowe koło zębate w serwisie i jaki jest koszt?

Witaj
Temat znany i ....
Jak chcesz, to podaj numer vin na priv, to sprawdzę ci to koło/wałek

Możesz napisać więcej, żeby trochę rozjaśnić temat i ew. ostrzec innych: jaki przebieg, co ile wymieniany olej i jaki olej, czy auto kupione jako nowe, jak eksploatowane (trasa/miasto)?

Możesz napisać więcej, żeby trochę rozjaśnić temat i ew. ostrzec innych: jaki przebieg, co ile wymieniany olej i jaki olej, czy auto kupione jako nowe, jak eksploatowane (trasa/miasto)?

Dzwoniłem dziś do serwisu. Jest dostępne jedno koło w Polsce, nr części 55227003, 766 zł.
Problem jest w kole pośrednim napędu wałka wyrównoważającego po stronie kolektora ssącego.
Montowane było na za krótkiej śrubie , bez kleju i koło samo się odkręca, spada na wał korbowy i robi spustoszenie w silniku.
Z tego co się dowiedziałem to podobno po liftingu to poprawili. U mnie 2020r, 140 tys.km przebiegu.
Podobno na włoskich forach temat jest szerzej znany.

Amortyzatory
Powrót