[Giulia] Orientacja czujników poziomu w Giuli Q4

Cornering lights to nie są światła skrętne. To tylko na paru forach eng takie rzeczy pisali, że to wlaczyli i im niby zadziałało.
U mnie są off i skretność działa. Może kwestia wersji jakiegoś firmware...
Zresztą jesteś pewien, że Tobie nie działa? W trasie to widać tak sobie, jednak najlepiej na podnośniku się rozpędzić.

Dlaczego masz mieć błędy? 4.5V to wartość z zakresu regulacja czujników więc system to jakoś interpretuje a że efekt zły to inna sprawa.
Ze schematu wygląda że zamiast tych czujników można by dla testu podłączyć zwykle potencjometry - i sprawdzić czy jest regulacja (znaczy czy "system" na to reaguje). Może spróbuj to się dowiesz czy nic nie skopales na drutach.

4.5V to już wartość poza zakresem roboczym - wyjście czujnika nasyca się mniej więcej ok 0.5V "z dołu" jak i na 4.5V "u góry". o ile pamiętam do kalibracji przynajmniej w 159tce wartość musiała być pomiędzy 1.5V a 3.5V. Odchylki podczas pracy zawieszenia nie są za duże

U mnie są napiecia na poziomie 2.5V. Założyłem, może błędnie, że mogą się one zmieniać wraz ze zmianą polozenia w granicach od niemal 0 do niemal 5V. Skoro na schemacie widać potencjometry zasilone z 5V supply. Stąd pomyślałem, że 4.5 nie jest poza granicą poziomu normalnej analizy...
Inna sprawa skąd miałoby się tam wziąć wyższe.
Ja bym wsadzil potencjometr zamiast sensora, pokręcił i zobaczył czy zmienia się poziom w MES jak powinien. To by było wiadomo czy instalacja nie skopana.

Ostatnia edycja:
jak każdy układ wyjśiowy, nawet rail2rail nigdy nie dojedzie do poziomów zasilań - moze się bardziej lub mniej zbliżyć w zależności od obciążenia/temperatury itp

Mały update z mojej strony - okazało się że jestem gamoń i przy podłączaniu czujników do modułu świateł pomyliłem piny 7 i 15. Co do samych czujników na przód wrzuciłem taki sam jak na tył (013) ale musiałem zamontować go w poziomie żeby wskazywał wartości w okolicach 2.5v (w zależności od orientacji pokazywał wartości bliskie 0v bądź 4.5v, sprawdziłem na drugim czujniku i zachowanie było identyczne).

Amortyzatory
Powrót