bronek90
Użytkownik
Witam, prawdopodobnie w moim stelvio kończy się pompa paliwa. Problemy zaczęły się jakiś czas temu kiedy zaczęło gorzej odpalać podczas pierwszego rozruchu i przez 2- 3 sekundy nie mógł dojść do obrotów około 1400 tylko było około 1000 i stopniowo dochodził do 1400 obrotów. Wymieniłem świece, podmienilem cewki z drugiego auta, zalalem środek do wtrysków do paliwa i nawet podladowalem akumulator ale bez efektu. Dziś przeglądając funkcje w alfaobd uruchomiłem pompę paliwa i zaniepokoił mnie dźwięk, nienaturalnie głośne buczenie. Zweryfikowałem w giulii i tam normalny odgłos pracy pompy paliwa. Jedyna różnica to giulia miała pełen bak, a stelvio niecała połowę, czy to może mieć wpływ na hałas? Nie chcę dotankowywac stelvio do pełna żeby sprawdzić czy poziom paliwa ma wpływ na hałas bo do wymiany pompy raczej im mniej paliwa tym lepiej. Moje pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników czy problemy z rozruchem pasują do konczacej się pompy i drugie pytanie jak z wymianą, czy potrzeba specjalnego klucza, czy napotkam jakieś trudności i może jakieś rady od kogoś kto to robił?
Mam nadzieję, że trafię z diagnozą bo takto trochę złotówek wywalę na marne. No i na koniec uprzedze pytania, błędów w sterowniku brak.
Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pomoc. Pozdrawiam serdecznie
Mam nadzieję, że trafię z diagnozą bo takto trochę złotówek wywalę na marne. No i na koniec uprzedze pytania, błędów w sterowniku brak.
Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pomoc. Pozdrawiam serdecznie