Jaki akumulator do 1.9 JTD

artur_ka

Nowy
Auto
Alfa GT CZARNA :-)
Witam

Kupilem 8 miesiecy temu akumulator Varta i zdechl na amen, ladowanie nie pomaga - nie trzyma wogole pradu.
Jaki akumulator polecacie do GT 1.9 ?

pozdrawiam
artur

Weź go oddaj na gwarancję

- - - Updated - - -

Weź go oddaj na gwarancję

Dokładnie stary każą oddać a jak się popsuje nowy to zastępczego nie dają.
Polska.
Powinno być tak, że kupujesz nowy a jak gwarancję uwzględnią to powinni kasę oddać.
.

Ja mam polskiej firmy Jenox z dodatkową mocą rozruchową przystosowaną do diesla. Jeżdżę na nim z półtorej miesiąca. Na razie złego słowa powiedzieć nie mogę. Jest o 3 cm dłuższy od oryginalnego, ale spokojnie się mieści- co prawda co do milimetra wchodzi i nie ma żadnego luzu, ale nie wymaga żadnej rzeźby. Cena bodajże 280 zł

Albo reklamacją... Nie wszystkie boshe tak rewelacyjnie chodzą, mój znajomy, który handlował nimi, mówił, że miał więcej reklamacji niż na Jenoxy. Moja dziewczyna ma od roku i nie narzeka, ale niby nie wszystkie tak perfekcyjnie chodzą

Ja dałem 297 za centre future 72ah 2 tygodnie temu.
Najtańsza oferta na allegro, odbiór osobisty w Katowicach.
Cena dobra i gwarancja 3 lata.

....Kupilem 8 miesiecy temu akumulator Varta i zdechl na amen, ladowanie nie pomaga - nie trzyma wogole pradu.
...
Musiał mieć zbyt niski prąd rozruchowy i zrobiło się zwarcie wewnętrzne. Marka akumulatora jest mało ważna a liczą się parametry - prąd rozruchowy minimum 680A (EN) - lepiej 760 A i pojemność ok 70Ah

Albo reklamacją... Nie wszystkie boshe tak rewelacyjnie chodzą, mój znajomy, który handlował nimi, mówił, że miał więcej reklamacji niż na Jenoxy. Moja dziewczyna ma od roku i nie narzeka, ale niby nie wszystkie tak perfekcyjnie chodzą

No z tymi starymi jenoxami to faktycznie było sporo problemów, ale te nowsze już dużo lepiej chodzą podobno.

kupilem akumulator Banner Bull, 72Ah i 680A, kosztowal mnie 110Euro, Mialem go przed VARTA i wytrzymal mi 5 lat, 1,5 roku u poprzedniego wlasciciela i 3,5 roku u mnie. Mam nadzieje, ze ten tez tyle wytrzyma,

pozdrawiam
Artur

Polecam ZAP, niedoceniany producent, w dobrej cenie i jakości.

Mam do Was pytanko. Muszę wymienić akumulator i z tego co czytam na różnych stronach o aku...to do GT najmocniejszy jaki mogę wsadzić to 64ah i 640a. Znalazłem takie dwa:
http://www.strefakierowcy.pl/5169,c...nej-wysylki-ubezpieczona-paczka-od-15-zl.html
https://www.motointegrator.pl/produkty/283287-akumulator-exide-premium-ea640-64ah-640a-p#mi

Auto teraz niestety stoi teraz na otwartym terenie wiec chciałem jak najmocniejszy, żeby problemów nie było do wiosny. Któryś z tych będzie dobry, czy można wstawić jednak jeszcze mocniejszy?

Miałem Centre w Ibizie 1.9D przez 3 lata bez problemu... hmmm fakt według epera taki jest zalecany ale sam chwilowo mam 72Ah miejsca jest spoko..

Mam do Was pytanko. Muszę wymienić akumulator i z tego co czytam na różnych stronach o aku...to do GT najmocniejszy jaki mogę wsadzić to 64ah i 640a. Znalazłem takie dwa:
http://www.strefakierowcy.pl/5169,c...nej-wysylki-ubezpieczona-paczka-od-15-zl.html
https://www.motointegrator.pl/produkty/283287-akumulator-exide-premium-ea640-64ah-640a-p#mi

Auto teraz niestety stoi teraz na otwartym terenie wiec chciałem jak najmocniejszy, żeby problemów nie było do wiosny. Któryś z tych będzie dobry, czy można wstawić jednak jeszcze mocniejszy?

Taki jak znalazłeś będzie optymalny pod kątem pojemności i prądu rozruchu, więc lepiej nie kombinować z mocniejszym bo może być kłopot z doładowaniem w codziennym użytkowaniu. Centra na model Futura daje oprócz gwarancji także assistance na dwukrotne awaryjne uruchomienie na drodze. Osobiście korzystałem z tej pomocy i pomimo awarii alternatora dostałem bezpłatne szybkie podładowanie i uruchomienie auta na A4 co pozwoliło mi dojechać do domu oraz uniknąć drogiego holu po autostradzie.

Do tego silnika optymalnie akumulator powinien mieś pojemność ok 72-74Ah i prąd rozruchowy 740-780A (EN) - minimum to 64Ah i prąd 680A (EN)

Amortyzatory
Powrót