Gaśnica - gdzie macie ją zamontowaną ?

Iwan87

Nowy
Auto
GT 1.9 JTD 150 KM Distinctive
Cześć,
Pytanie jak w tytule. Zamontowałem w bagażniku dojazdówkę z zestawem kluczy i automatycznie wyparowało mi miejsce na gaśnicę. Gdzie macie zamontowaną swoją ? Nie chcę żeby walała mi się gdzieś luzem po bagażniku ani nie chcę zasłaniać wylotu nawiewu pod nogami pasażera.

A nie podskakuje Ci ta gaśnica na dziurach ? Niestety jestem przeczulony na wszelkie stukania, walenia czy pukania podczas jazdy więc nie wiem czy to dobre rozwiązanie hmmm.

nic nie puka ani się nie tłucze, też nie lubię jak coś mi się tłucze w samiochodzie

- - - Updated - - -

siedzi ciasno

U mnie idealnie mieści się w bocznym schowku w bagażniku. Łatwy dostęp i nic nie stuka :)

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

obok koła zapasowego, gaśnica obwinięta materiałem, wchodzi idealnie pomiędzy i nic nie słychać

ja we wnęce bagażnika po prawej stronie mam taką torbę na rzepy. I w niej trzymam podnośnik, gaśnicę i inne pierdoły.
Moja narzeczona w 147 ma gaśnicę na rzep przyczepioną do boku bagażnika w samym bagażniku. Niby luzem, a nic jej nie lata :)
Jakby ktoś pytał o moje zdanie to ja nie jestem zwolennikiem wożenia gaśnicy czy apteczki w miejscu koła zapasowego, bo a nóż coś się wydarzy (zwłaszcza przy zapchanym bagażniku) to może być tragedia. Sam byłem ostatnio uczestnikiem zdarzenia, gdzie odbieraliśmy szwagierkę z pracy sezonowej i z zapchanym bagażnikiem spotkaliśmy starszego pana, który się zakopał w piachu polonezem :P no i poprosił o wyciągnięcie. A że "ucho" holownicze umieszczone w dojazdówce to musiałem najpierw wypakować graty. Niby nic się nie stało, ale gdyby sytuacja była bardziej kryzysowa to mogłoby być nieciekawie

ta gaśnica to i tak alibi bo ona co najwyżej papierosa zgasi a nie płonące auto.

fotel też da radę - czyli niejako płonące auto w fazie początkowej :-)

Też polecam boczny schowek bagażnika, bo nawet przy zapakowanym aucie jest do niej łatwy i szybki dostęp.

ja we wnęce bagażnika po prawej stronie mam taką torbę na rzepy. I w niej trzymam podnośnik, gaśnicę i inne pierdoły.
Też mam taką torbę - fajna sprawa, bo niby luzem, ale rzep trzyma i nie goni po całym bagażniku. Najlepsze jest, że nigdy tam nie zaglądałem i żyłem w przekonaniu że nie mam gaśnicy. Aż zajrzałem kilka dni temu :-)

Amortyzatory
Powrót