A ja tam mialem nawet na zime stal 15 " 6J et cos kolo 37 chyba oponka mala 185/65 i dawalo rade - fakt - uroku brak ale taki mialem kpl z bylej 156 to i rozum i portfel wybral brak zmian
No ale teraz bedzie 17 " 7.5J tylko ze wzgledu na hamulce
Wszystko się zgadza - wybór felg i opon to zawsze kompromis pomiędzy fantazją a rozumem i portfelemNatomiast warto też wziąć pod uwagę, że 205/55/16 zapewnia lepsze prowadzenie, przyczepność, drogę hamowania, itp. niż np. 185/65/15 (oczywiście przy tym samym modelu opony). Ale to pewnie dyskusja jak o wyborze oleju - każdy ma jakieś zdanie i doświadczenia, więc nie ma co się przesadnie przekonywać do własnej opinii
![]()
Dokładnie co do opon to tyle zdań co dziur w d....
u siebie załozyłem 15" i nie ma co sie oszukiwac, mistrzem uroku auto nie jest, ale tez przy 16" za duzej roznicy nie ma, jak GT to tylko od 17" :]
A jakie jest ogólnie wrażenie z prowadzenia GT zimą na drogach wiejskich z lodowymi koleinami miejscowo zawiewanymi przez śnieg? Bo do takich dróg chciałbym kupić jakąś alufelgę 16" + wspomniane wyżej Nokian WrD3. Oczywiście zimą mogę takie skróty omijać, ale wówczas nazbieram trochę soli3km kolein pośniegowych w okresie styczeń - marzec mam gwarantowane + 10km błota pośniegowego i soli lub 9km kolein śniegowych + 1km błota i soli. Chętnie zobaczyłbym na zdjęciu jak wygląda GT z felgą 15"
No wszystko zależy jakie głębokie są te koleiny, w końcu to nie jest Subaru Forrester i ważniejsze od opon może się okazać czy prześwitu wystarczyAle z moich doświadczeń (Dunlopy Wintersport 3D) rozmiar 205/55/16 w GT jest dobrym rozwiązaniem na opisane przez Ciebie warunki.
Na tych czarnych stalówkach mniejszy rozmiar felgi wcale nie rzuca się w oczy - jestem mile zaskoczonyPewnie nieco gorzej by wyszło gdyby były zamontowane jakieś kołpaki.
Natomiast co do komfortu, to fakt - już przejście z 225/45/17 na 205/55/16 daje odczuwalna zmianę w postaci lepszego tłumienia nierówności, więc na przykładowym 185/65/15 zrobi się całkiem komfortowo.