Wymiana czujników parkowania

rastavman

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1.9 JTD
Cześć,

Muszę wymienić 2 czujniki parkowania. Chciałem zapytać czy takie standardowe które chodzą po 100zł na allegru się nadają, czy trzeba wkładać oryginały (~500zł za jeden).
Czy jeśli będzie różnica pomiędzy dwoma które działają, a dwoma nowymi (zamiennikami) to coś się podzieje?
Ktoś już ma doświadczenie?

pozdro.

na alledrogo jest dużo czujników parkowania dedykowanych po 100, wpisz alfa romeo gt pdc i już, :) ja w tamtym roku dokupiłem 1 właśnie z alledrogo ale nie pamiętam sprzedawcy, w każdym razie wyglądał identycznie i wszystko śmiga :)

Kupiłem 3 sztuki dokładnie z tej aukcji: http://allegro.pl/nowy-czujnik-pdc-parkowania-alfa-romeo-gt-spider-i4207314399.html i pasują oraz działają bez zarzutu zarówno w GT, jak i w 159. Cena śmieszna, gwarancja i faktura jest, więc nie ma co kombinować. Niby teraz nie mają ich w ofercie ale spisz sobie numer GRM-479 lub inne porównawcze (735393479
735429755, 735388363, 46802909, 156027152, 46556094, 51755060) i szukaj na allegro lub w sklepach.

Dzięki za odpowiedz!
Czujki już zamówione.
Mam jeszcze dwa pytania:
1. Czy da się je wymienić, bez zdejmowania zderzaka?
2.Czujki są czarne a auto czerwone... Można pomalować, bez obaw o uszkodzenie?

Też musiałem wymienić 3 sztuki. Da się bez ściągania ale tylko 3, dwa skrajne bez problemu z kanału można i jeden przy rejestracji, jakbyś stał przodem do tyłu auta to ten po prawej można. Wsadzając łyche i odginając delikatnie jest w miare dobry dostęp. warunkiem jest odkręcenie śrub od dołu i przy nadkolach. Czujnik po lewej od rejestracji jest blokowany przez styropianowy odbojnik.

Pozdrawiam

odnośnie malowania - można :)

Amortyzatory
Powrót