Zestaw naprawczy lewarka biegów

Karmelitos

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 2.0 JTS
na poczatek proponuje odpiac linki i sprawdzic prace wybieraka w skrzyni.

pzd.

tak jak george11 pisze.
Czasem problem jest po stronie połączeń linka - wodzik ( luz na kulce ) albo luz na tulejce w kasecie. Ja miałem tak w 156

Podaj nr nadwozia na maila, sprawdzimy czy pasuje.

Karmelitos - czy popchnąłeś temat dalej, zestaw pasuje? Też mam ten problem. GT 1.8 TS, 2005

Geopard - mój numerek poszedł na priv.

Generalnie luz jest niezależnie od tego czy bieg jest wrzucony czy nie, w obu płaszczyznach (przód-tył, na boki). Same biegi chodzą dość ciężko. Czy są jakieś alternatywy dla tego zestawu naprawczego?

Luz jest spowodowany wyrobieniem tej plastikowej części do której podałem link tylko niestety nie jestem pewien czy dokładnie ta będzie pasować, panowie w sklepie nie odpisali mi nawet jak im wysłałem zdjęcia skrzyni od dołu po zdjęciu tych osłon itd, niestety nie odpisali.

Kolego ddudek - przykro mi że nie mogłem jednoznacznie potwierdzić lub zaprzeczyć ale w tym przypadku producent pokazuje po prostu cały zespół, nierozbity na części.

Wciąż jest pewna szansa że zestaw pasuje bo już nieraz takie rzeczy się działy, ale musiałbyś się poświecić :) i rozebrać ten zespół. Wtedy służę pomiarami itd gdyby były jednak wątpliwości porównując ze zdjęciami.

@Gepard - nie ma problemu, dzięki w ogóle za spojrzenie na temat.

Mam ten zestawik, właśnie byłem z nim u mojego speca i niestety, ale - nie pasuje, tak więc trzeba szukać dalej :)

Ja zdaje się znalazłem pewne rozwiązanie, jutro będę miał cały korpus w przyzwoitej (stosunkowo :)) cenie.
Jednak trzeba by porównać jakoś z Twoim czy pasuje. Mogę Ci wysłać zdjęcie na maila i porobić wymiary jak chcesz.

Jakis uzywaniec z rozbitka? Jesli tak to nie boisz sie ze tez bedzie troche rozklekotany?

Co do zdjec - bylbym bardzo wdzieczny

Ja używek nie sprzedaje. Mam nowy komplet który może podejdzie.
Daj maila to wyślę fotki.

i jak sprawa z zestawem naprawczym?

Zestawik tak jak pisalem gdzies w poprzednim poscie - nie pasowal do mojego (1.8 TS, manual 5-ka). A obecnie czekam na fotki od Geoparda.

Zastanawiam sie czy sytuacja nie ma zwiazku z rodzajem skrzyni - moze do 6-ki by pasowal

Przepraszam za opóźnienia, okres urlopowy :D

Mam coś takiego jak na zdjęciu

Załączniki

• LewarekARGT.JPG
    LewarekARGT.JPG
    25.6 KB · Wyświetleń: 113
to jest do gt?

tzn?
czym się różnią?
Podaj szczegóły. Po vinie dojdzie się?

Nie podam szczegółów bo ich nie znam, musiałbym mieć kilka typów żeby porównać.
Ale kolega ddudek może nam opisze jaki jest u niego, Ty rozbierzesz swój i będziemy już wiedzieć o trzech typach :)

Jak chcesz po Vinie sprawdzic to dawaj na PW , zobaczę co tam siedzi.

Ostatnia edycja:
dziś wieczorem napiszę. Tylko napisz gdzie lepiej / szybciej na forum pw na adres sklepu?

Amortyzatory
Powrót