• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GT] Gasnący reflektor po włączeniu świateł drogowych / przeciwmgłowych

rembajlo7

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT '08 1.9 JTD 110 KW
Mam następujący problem ze światłami:
Pozycyjne działają,
Mijania działają,
gdy włączam światła drogowe, gaśnie prawe światło mijania i widzę żarzenie światła przeciwmgłowego i drogowego.
Analogicznie przy włączeniu świateł przeciwmgłowych. Lewa lampa włącza poszczególne światła prawidłowo, natomiast prawa wariuje.
Żarówki sprawdziłem, są sprawne. Lampa zwykła (nie xenon). Co posprawdzać w celu znalezienia przyczyny problemu?

zarówke podmien bo moze nie widac a cos nie tak w jednym samoch miałem tak ze ja kierunek a swiatło gasnie a kontrolka od długich paliła sie a swiatła nie,myslałem awaria pająka,az całkiem padła zarówka i wymieniłem i po problemie

no żarówkę warto podmienić faktycznie. Ale jeśli nie pomoże to trzeba poszukać gdzie masa się zgubiła ;)

Miałem kiedyś podobny problem, winna okazała się nie do końca wpięta kostka zasilająca

Problem rozwiązany. Przyczyną okazała się częściowo urwana masa pod prawą lampą (3 z 5 przewodów zerwane). Wymieniłem oczko do którego wchodzą przewody masowe światła zaczęły działać poprawnie.
Dziękuje za zainteresowanie tematem.

Amortyzatory
Powrót