Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wlasnie orientowalem sie za spawanie licza sobie okolo 400 zl chyba ze gdzies jest inna cena?
Uzywany kolektor ze 156 to kwota o wiele nizsza
Nowy z klapami to troche glupota skoro i tak jego trwalosc jest jak sam mowisz 100 tys km i koniec
No to spalanie mnie kusi bo teraz to przewaznie robie trasy po 1000 km wiec jednak ten niecaly litr wyjdzie sporo na przestrzeni paru przejazdow
No ja już zrobiłem sporo tys km z tym i zero objaw, i gdyby nie ta redukcja spalania którą mogę osiągnąć przy tych trasach oraz chęć modyfikacji to nie wiem czy bym się tym przejął w ogóle@nietyx: jeżdżenie z niesprawnymi klapami w przypadku kolektora aluminiowego nie jest niebezpieczne- to nie plastikowy, że klapki mogą się urwać. Gdzieś w dziale 159 jest fajnie opisany temat przekładki tego kolektora ze 156.
Dzięki wielki czyli jutro jadę po ten z 156 i spokója tu post który Ci wystarczy- cobyś całego tematu nie musiał czytać
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1212205
Da się wrzucić też odpowiedni model od 147. Niestety kolektory bez klap wirowych są przeważnie od 140 konnych wersji więc jeśli planujesz zwiększać moc auta (poprzez modyfikację softu np) to nie polecam bo u mnie po takim zabiegu moc spadła i wymieniłem na nową z klapami.