Radio samo się włącza

Auto
Alfa Romeo GT
Auto posiadam od kilku dni. Jak w tytule, jakieś porady suestie? Czy w ustawieniach radia jest jaka opcja która umożliwia włączanie sie radia? Po przyjeździe wyłączam wszystko w tym radio a ono załącza sie samo np w nocy i rano mam muze nim odpale silnik... takie muzyczne przywitanko :) Niby fajnie tylko mam nadzieje ze w zimie mi aku nie rozładuje.
z góry dzięki za pomoc
Bartaszczy

mlody - jest opcja żeby się samo wł. w środku nocy ????

ja takiej nie znam

Miałam tak samo. Radio żyło sobie swoim życiem. Włączało się kiedy tylko chciało. Zajmij się tym kolego jak najszybciej bo samo nie przejdzie;)
Pewnego dnia rozładowaoł mi aku. Kupiłam nowy bo i tak miała jakiś "no name".
Opatentowałam chwilowo wyciąganie bezpiecznika od radia na noc i na dłuższych postojach.
Dowiedziałam się, że naprawa radia może być dość wysoka w stosunku do cen używek. Kupiłam używkę od Qba, radia zamieniłam i po problemie. Pamiętaj, że jak będziesz wymieniał radio to po podłączeniu zawoła Ci 4cefrowy kod. Wcześniej podjedź do speców, żeby rozkodować używkę - koszt 30-50zł.

pozdrawiam

Ostatnia edycja:
seryjne radyjko rozkoduje za darmo na stronce :-)

Miałam tak samo. Radio żyło sobie swoim życiem. Włączało się kiedy tylko chciało. Zajmij się tym kolego jak najszybciej bo samo nie przejdzie;)
Pewnego dnia rozładowaoł mi aku. Kupiłam nowy bo i tak miała jakiś "no name".
Opatentowałam chwilowo wyciąganie bezpiecznika od radia na noc i na dłuższych postojach.
Dowiedziałam się, że naprawa radia może być dość wysoka w stosunku do cen używek. Kupiłam używkę od Qba, radia zamieniłam i po problemie. Pamiętaj, że jak będziesz wymieniał radio to po podłączeniu zawoła Ci 4cefrowy kod. Wcześniej podjedź do speców, żeby rozkodować używkę - koszt 30-50zł.

pozdrawiam

moim samo przeszło ;)

moje też się samo włączało, zostawiłem z włożoną płytą CD i już się nie włącza:)

Co inna Alfa to inne rozwiązanie:)
Niestety u mnie samo nie przeszlo jak i nie bylo różnicy czy były czy też nie byly CD w zmieniarce/samym radiu. Podmieniłam radio na używke, żeby sprawdzic czy powodem jest samo radio, czy też szukać winny gdzie indziej. Pojeździłam jakiś czas i problem nie wrócił:)

Pozdrawiam

Witam
Przejrzałem anglo języczne fora i o dziwo ktoś napisał identyczny wątek. I znów ta sama sugestia... wrzuć CD!!:confused:. Jako że spać ostatnio nie mogłem i kilka razy w nocy radyjko wyłączałem pomyślałem ze spróbuje. Rubik wpadł mi w rękę i chwilę później już siedział w alfie...
Problem rozwiązał się z chwilą jak Rubik wjechał na "ruszt"
Polecam. Nic nie kumam, ale polecam nim wymienicie całe radio

Moje samo się włącza od dawna jeśli nie mam włożonej płyty. Z płytą w środku problem nie występuje.

Amortyzatory
Powrót