Lampy tylne

Które lampy byś wolał?

• Łącznie głosujących
    38
650 + odesłanie później swoich..

Wysłane z mojego ZTE Grand S II LTE przy użyciu Tapatalka

Liczysz z lampami swoimi czy trzeba odeslac swoje + 650

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Ktos wcześniej juz sie pytał o to, 650zł ze swoimi kloszami.

pawel365 ja mam do Ciebie inne pytanko.
Do radomia mam nie daleko, czy jak to juz wszystko ruszy bedziesz wstanie zrobic to od ręki

Ostatnia edycja:
Zrobic od ręki bezpośrednio twoich to nie ma szans.. Ale będzie można podjechać i odrazu wymienimy na już przerobione

Pawel365 a jak jest z legalnością tych lamp.Można spokojnie jeżdzić bez obaw,że zabiorą dowód rejestracyjny?

Adi, a dlaczego mają być nielegalne?

Czy policja jest na tyle kumata, by wiedzieć, czym różnią się oryginalne od tych modyfikowanych?

Ważne, że wszystkie wymagane lampki świecą.

Każda ingerencja odnośnie świecenia w lampę czy to tylną czy przednią powoduję utratę jej homologacji. Natomiast intensywność świecenia jest duża więc nie powinny budzić zastrzeżeń.

Lampy świetne, sam pewnie będę chętny :) Ciekawi mnie tylko, czy może z tego wyniknąć jakiś problem gdy mi ktoś w dupe przydzwoni

musiałbyś trafić na kogoś kto wiedziałby że to przeróbka to raz, dwa - powiedziałby policjantom na miejscu zdarzenia że wjechał bo nie
widział świateł stopu, trzy - przekonałby policjantów do udokumentowania na miejscu jakie masz lampy (czyli opis w notatce i ewentualnie zdjęcia)
później musiałby przeforsować to w sądzie, biegły mógłby poprosić o udostępnienie tych lamp do ekspertyzy

musiałbyś trafić na kogoś kto wiedziałby że to przeróbka to raz, dwa - powiedziałby policjantom na miejscu zdarzenia że wjechał bo nie
widział świateł stopu, trzy - przekonałby policjantów do udokumentowania na miejscu jakie masz lampy (czyli opis w notatce i ewentualnie zdjęcia)
później musiałby przeforsować to w sądzie, biegły mógłby poprosić o udostępnienie tych lamp do ekspertyzy

a i potem wyrok sądu nie musi być na Twoją niekorzyść. Jeśli biegły oceni, że lampy mimo, że nie seryjne były sprawne i działały prawidłowo - sąd może nie uznać tego za powód wypadku.
Ale co do litery prawa - każda lampa w samochodzie powinna posiadać homologację. To może być też problem przy upierdliwym diagnoście na badaniach okresowych

To jakieś skrajne przypadki jedynie..

Jeżeli ktoś ma blisko i ma ochotę to w niedzielę w radomiu na spocie będzie mógł obejrzeć na żywo.

sądy sądami ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie :P podam taki przykład : mamy uszkodzoną instalację elektryczną i żadne światła z tyłu nie działają i ktoś wjeżdża nam w tył to sąd czyją winę przyjmie ?

To jakieś skrajne przypadki jedynie..

Jeżeli ktoś ma blisko i ma ochotę to w niedzielę w radomiu na spocie będzie mógł obejrzeć na żywo.
Gdzie spot i o której ? :)

Radom Auchman na Żółkiewskiego przy drodze 7 kolo godziny 1720

Projekt skończony, sprawuję się i wygląda dobrze.

A teraz do szczegółów.

Lampa składa się:
Światła postojowe - neony ledowe po obwodzie lampy,
Kierunkowskaz - pasek składający się z 25 żółtych LED zaprojektowany i wykonywany osobiście ( nad dolnym neonem)
Stop - podobnie jak kierunkowskaz pasek składający się z 25 czerwonych LED zaprojektowany i wykonywany osobiście ( pod górnym neonem).

Wstępnie lampa miała być rozklejana jednak ciężko jest wówczas ładnie wyłożyć neony, dlatego ostatecznie są cięte około 1,5 cm od krawędzi, Całość po montażu w kilku miejscach spawana, dodatkowo uszczelniana silikonem ( może nie jest to zbyt piękne ale tego nie widać a samo spawanie nie jest szczelne)

Wkład lampy jest czarny, dodatkowo na kloszu znajduję się folia czerwona, ponieważ klosze bez oryginalnego wkładu są różowe, ( na życzenie lampy mogą być przyciemnione czarną folią).

Lampy nie powodują błędu przepalonej żarówki, wymiana polega jedynie na zamianie plug&play.

Możliwość zakupu to:
-Przesłanie swoich lamp do przerobienia.
-Zakup kompletu przerobionych lamp, wysyłam swój komplet( za kaucją ) a po podmianie odsyłasz mi swój - twoje nie mogą być uszczerbione czy popękane

Kontakt na PW,
Temat również w dziale usługi.

IMG_20160417_190317.jpgIMG_20160417_190331.jpgIMG_20160417_190300.jpgIMG_20160417_190253.jpg

Wygląda obłędnie najważniejsze ostateczna cena ;)

Dzisiaj dojechaly do mnie Lampy od Pawła :) Zalaczam kilka fotek :)

Ogolnie jestem bardzo zadowolony z efektu :)

Drugie zdjecie zrobine z kierunkowskazem w słońcu.

alfa.jpgalfa-6.jpgalfa-3.jpgalfa-4.jpg

Wygląda bardzo fajnie kierunkowskaz z pojedynczymi diodami ?

obecnie kierunkowskaz w postaci led to konieczność, uwagi na widoczność podczas dnia których neony nie dają.

Widziałem te światła tylne na żywo-kozacko to wygląda, zwłaszcza na ciemnym lakierze.

sądy sądami ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie :P podam taki przykład : mamy uszkodzoną instalację elektryczną i żadne światła z tyłu nie działają i ktoś wjeżdża nam w tył to sąd czyją winę przyjmie ?

zależy od okoliczności wjazdu w tył
wyobraź sobie że skręcasz ale ktoś z tyłu wyprzedzał i nie wiedział że zmienisz kierunek ruchu bo nie miałeś kierunku - czyja wina?
gwałtownie hamujesz - nie masz stopu - czyja wina?

Amortyzatory
Powrót