genero
Nowy
Czy może ktoś się wypowiedzieć na temat Alfy GT z silnikiem 1.8? Mało jest informacji na temat tego silnika. Mam na myśli odczucia z jazdy, koszty eksploatacji itp. W wyszukiwarce nic nie znalazłem.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To już jakieś konkretne informacje. A jak z trwałością silnika? Mam w rodzinie 147 TS 105 KM i silnik jest pancerny.
jeżeli nie chcesz JTD to kupuj i się nie zastanawiaj, szkoda życia
docenisz piękno GT i będziesz o nie dbał a ona będzie fajnie jeździć![]()
Nie łatwiej ;-)
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Podejrzewam, że niedługo. Może na wiosnę, jak ruszy się coś na rynku 3.2 albo zbiorę jeszcze trochę kasy i zdecyduje się sprowadzić (sam koszt akcyzy to 6-7k, ja pier...).Kiedy będziesz swoją Bellę sprzedawał?
@genero napisz co konkretnie chcesz wiedzieć.
Mam Gt z 1.8 TSem od 80 tys km - 2 i pół roku. Aktualny przebieg bliski 300tys km.
Spalanie w trasie prędkości 120-140 z 3 tys km na zimowych 17 225/45 to ok 8litrów. na letnich 225/35/19 wygląda podobnie.
Średnio na pełnym baku ( do rezerwy ) czyli 54l robię 600-650kilometrów.
Usterek przez 80 tys km 0. Jedyny problem mam z podwyższonym apetytem na olej ( 2l/1000km ) ale co jest przyczyną dowiem się w ciągu najbliższych 2 miesięcy.
GT z 1.8 królem autostrad nigdy nie było i nie będzie ale do sprawnego poruszania się w zupełności wystarcza. Jedyne co przeszkadza to powyżej 140km/h w samochodzie robi się dosyć głośno bo jednak skrzynia 5 biegowa i wysokie obroty.
BTW moja chyba będzie na sprzedaż z końcem roku![]()
@genero napisz co konkretnie chcesz wiedzieć.
Mam Gt z 1.8 TSem od 80 tys km - 2 i pół roku. Aktualny przebieg bliski 300tys km.
Spalanie w trasie prędkości 120-140 z 3 tys km na zimowych 17 225/45 to ok 8litrów. na letnich 225/35/19 wygląda podobnie.
Średnio na pełnym baku ( do rezerwy ) czyli 54l robię 600-650kilometrów.
Usterek przez 80 tys km 0. Jedyny problem mam z podwyższonym apetytem na olej ( 2l/1000km ) ale co jest przyczyną dowiem się w ciągu najbliższych 2 miesięcy.
GT z 1.8 królem autostrad nigdy nie było i nie będzie ale do sprawnego poruszania się w zupełności wystarcza. Jedyne co przeszkadza to powyżej 140km/h w samochodzie robi się dosyć głośno bo jednak skrzynia 5 biegowa i wysokie obroty.
BTW moja chyba będzie na sprzedaż z końcem roku![]()
Ile kolego przejechałeś z instalacją gazową? Wszędzie czytam, że TS-y nie bardzo nadają się do gazowania. Dotychczas miałem samochody tylko z silnikami benzynowymi bez instalacji gazowej. Przy żadnym nie miałem też najmniejszych problemów z silnikiem nawet przy dużych przebiegach. Nie do końca jestem przekonany czy mając instalację gazową mógłbym liczyć na długą i bezproblemową jazdę tak jak do tej pory. Kusi jednak niski koszt paliwa - można często sięgać pod czerwone pole na obrotomierzu i nie być czerwonym ze złości na stacji paliw, że PB tak drogie pomimo symbolicznej ceny za baryłkę ropyCo do samych odczuć z jazdy - jest tu 140KM, więc da się tym pojeździć, nawet dynamiczniej. Ale wiadomo - w tym silniku najważniejsza jest oszczędność, mam nawet w gazie, więc wręcz jeździ się za darmo. Na starcie zrobiłem rozrząd z nowym wariatorem, dwa górne wahacze z przodu. I po tym jak się wlewa dobry olej i pilnuje to ma się spokój. 1.8 nie ma wałków balansujących (w por. do 2.0) co jest na plus.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka