Pęknięta szyba POMOCY.

mlody354

Nowy
Auto
GT 1.9 JTD
Cześć,
Dziś dostałem bombę kamieniem na obwodnicy, potrzebuję szybko i sprawnie wymienić szybę (przednią gdyby były wątpliwości :P ) bo z auta korzystam cały czas i tu moje pytanie czy da się i czy jest sens montować sensor deszczu, czy dużo zabawy w ożywienie go?

Będę wdzięczny za odpowiedzi, chcę dzisiaj zamówić szybę i w poniedziałek montować :)

Cześć,
Dziś dostałem bombę kamieniem na obwodnicy, potrzebuję szybko i sprawnie wymienić szybę (przednią gdyby były wątpliwości :P ) bo z auta korzystam cały czas i tu moje pytanie czy da się i czy jest sens montować sensor deszczu, czy dużo zabawy w ożywienie go?

Będę wdzięczny za odpowiedzi, chcę dzisiaj zamówić szybę i w poniedziałek montować :)

Jeśli sam chcesz się brać za przednią szybę a nie robiłeś tego wcześniej to sobie odpuść. Jeśli natomiast oddajesz do profesjonalnej wymiany to oni sobie poradzą z czujnikiem. Tylko nie napisałeś czy go w starej szybie masz, czy chcesz dołożyć...

dołożyć i pytanie czy da się i czy jest sens. Jeśli nie to co powiecie o cenie 480zł z wymianą i gwarancją rzecz jasna na wymianę.

480 za montaż i szybę to śmieszna cena. Tylko jeszcze nie napisałeś jaka to firma. Bo np pilkington ostatnio słabo stoi. Poza tym są jeszcze chińskie szyby, których osobiście nie polecam.
Żeby dołożyć sensor nie wystarczy sama szyba i czujnik... Musisz mieć specjalny żel do montażu czujnika (firmy montujące szyby to mają), pociągnąć instalację i "grzebnąć" programowo.

Dzieki ale mam sprawdzony zaklad i nie sadze zeby za nowa szybe z wymiana wzieli 480zl + ewentualnie uszczelka.

Ostatnia edycja:
Dzięki ale mam sprawdzony zaklad i nie sadze zeby za nowa szybe z wymiana wzieli 480zl + ewentualnie uszczelka.
ale mi dziękujesz?
ja piszę Tobie, że jako użytkownik dróg za które płacisz, masz prawo dochodzić odszkodowania - generalna dyrekcja ma normalnie wykupione ubezpieczenie oc i z tych funduszy pochodzą wypłaty.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
ewentualnie uszczelka to +180zł o ile masz zamiar kupić nową, kupowałem w kwietniu w autosklep24.pl

wolnemiasto przyznam ze bylem zabiegany, wszedlem na strone. Zobaczylem ze to forum subaru, zdziwilem sie. Myslalem ze sie pomyliles, zwazywszy na to ze jest koniecznosc logowania sie zeby przegladac watek.
Mozesz powiedziec cos wiecej? Wiem ze mozna zwaracac sie o odszkodowanie w sprawie felg i opon w przypadku dziur ale jak udowodnic kamien spod kol samochodu?

wolnemiasto przyznam ze bylem zabiegany, wszedlem na strone. Zobaczylem ze to forum subaru, zdziwilem sie. Myslalem ze sie pomyliles, zwazywszy na to ze jest koniecznosc logowania sie zeby przegladac watek.
Mozesz powiedziec cos wiecej? Wiem ze mozna zwaracac sie o odszkodowanie w sprawie felg i opon w przypadku dziur ale jak udowodnic kamien spod kol samochodu?

hasło? hmm
streszczę: dostałem kamieniem w szybę na trójmiejskiej obwodnicy, była wyraźnie zabrudzona, widać było świeże ślady prac drogowych. Zadzwoniłem na 112 zgłosiłem sprawę - zagrożenie. Zadzwoniłem na tel alarmowy do generalnej dyrekcji, tam też zgłosiłem sprawę. napisałem maila (gen dyr) co mi się przydarzyło. Generalna odpisała, że w owym czasie droga była przekazana wykonawcy i to on odpowiada. Napisałem do niego i z jego oc dostałem nową szybę.

Ostatnia edycja:
Nie sądzę że tutaj to przejdzie, żadnych robotów drogowych. Droga była czysta, totalny zbieg okoliczności.

Hej! Wypełniłem formularz, wysłałem maila, zobaczymy. Jak dostanę odpowiedź to na pewno się podzielę :) Pozdrawiam i dzięki za dobre rady!

Amortyzatory
Powrót