Wahacz przód - jakiej firmy

Jesli zalozysz tuleje marki Impergom to nie musisz kupować o milimetr mniejszego rozmiaru. Impergom robi na pierwszy montaż dla grupy Fiata (pakuja to oryginalnych woreczków).

Jak nie zdejmuje sie dolnych wahaczy to właśnie - meka straszna.

Jesli w tym górnym wahaczu sworzen sie posypal to są do wywalenia. Jesli tuleje, to koszt samodzielnej naprawy wyniesie 50 zl. Wydtarcza dwie gumy marki Moog i smar silikonowy ;)

w mojej 147 mam założone górne i dolne TRW przejechałem na nich już coś ok 80-85kkm i cisza. Na początku bawiłem się z tanimi górnymi ale miałem dość skrzypienia po 5-10kkm.

Wlasnie juz mnie koledzy przekonali ze trzeba kupic trw:) po wyplacie dzialam z moja gt :d

Wysłane z mojego LG-H320 przy użyciu Tapatalka

Wszyscy tak polecają to trw... Górny wahacz wymieniony 7k km temu na trw z obydwu stron. Właśnie przymierzam się do wymiany z prawej strony bo luz ma straszny :/ Kupiłem jakieś najtańsze na allegro za 80zł szt ,żeby tylko mieć na czas reklamacji. O dziwo lewy trzyma się super :) Przez ostatni mies. alfa jezdziła dziewczyna i zauważyłem ,że jeździ jak dziecko (byle się w**** w dziurę ) i zawsze jest "samo się "ale w sumie drogi u siebie mam jakie mam. Jak nie uznają reklamacji rozglądne się za poliuretanami i dam znać jak to funkcjonuje :)

No zaryzykuje.. Zobaczymy jak to bedzie. Dziury staram sie omijać i nawet dobrze mi to wychodzi :) nie chce zeby Bella cierpiala :(

Dołączę się do tematu z pytaniem, jak czeka mnie wymiana wahaczy dolnych to jest jeszcze dużo roboty by od razu zapobiegawczo wymienić gumy na stabilizatorze?

Dołączę się do tematu z pytaniem, jak czeka mnie wymiana wahaczy dolnych to jest jeszcze dużo roboty by od razu zapobiegawczo wymienić gumy na stabilizatorze?

Jak masz zdjęte dolne wahacze to gumy wymieniasz bez zdejmowania sanek. Jest sporo pieprzenia się z tym ale da się. Trzeba trochę pokombinować... i poczytać forum, gdyż są opisane patenty. Gumy kupuj Impergom.

A jak firma magneti marelli ma się w porównaniu z trw? Czy też jest warty kupna czy jednak brnąć w trw?

Jesli zalozysz tuleje marki Impergom to nie musisz kupować o milimetr mniejszego rozmiaru. Impergom robi na pierwszy montaż dla grupy Fiata (pakuja to oryginalnych woreczków).

Niestety nie tylko guma sie zużywa, wytarciu ulega także sam stabilizator, więc montaż gum lub Pu w standardowym rozmiarze to pomyłka, ale każdy robi jak uważa.

pzd.
george.

Dzisiaj w koncu zebralam sie do mechanika i wypytalan o wszystko. Powiedzial ze cena wahacza z trw 220 zl. Tuleje z tedgum 8 zl i pytanie o te tuleje mam. Czy ta firma jest ok? Czy powiedzieć mu zeby raczej jakiejs innej firmy poszukal??

Impergom. Tedgum to popelyna, guma się rozwarstwia, inny kształt niż w oryginale.

Wszystko wymienione :) +olej i filtry oleju, paliwa i powietrza. Jeszcze przy okazji wyszlo ze uszczelka pod wtryskiem do wymiany bo ropa sie leje. Mechanik zna sie na rzeczy i bardzo sprytny bo wszystko zalatwione w 3 godziny i to nie na odpier*** sie.

ropa sie leje i uszczelka pod wtryskiem, no no niezły mechanik!!!!!!!

pzd.

Wiesz... to raczej nie ma związku.

pzd.

Amortyzatory
Powrót