A więc wszystko jasne. W turbine zapiekla się kierowniczka. Ktoś orientuje się jaki koszt naprawy?
Jak masz czas i checi sam to ogarniesz, jest nawet poradnik co i jak. Sprawa malo skomplikowana. Mechanik pewnie zawola z 3-4 stowki
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Jak sam robisz to dolicz sobie jedynie koszt uszczelek
Polecam przeczyszczenie zmiennej. U mnie jako tako działało, jednak po wyczyszczeniu turbo odżyło.
Czy ktoś na forum podejmie się wyczyszczenia zmiennej geometrii? Przyznam się że sam nie chce grzebać bo się nie znam
Jakbyś pod avatarem dał info skąd jesteś to pewnie by się coś doradziło.
Wpierw sie przywitam
I zapewne będę robil to dość często
Posiadam alfe od paru dni i obawiam sie,że i u mnie jest to samo co u kolegi . Blad p1235
Moje pytanie to
Gdzie znajduje sie zawor do przeczyszczenia ten od sterowania gruszką , z wezykami podcisnienia
Oraz prosze o namiary manuala regeneracji kierownicy turbo i gdzie znajde uszczelki do ponownego złożenia .
Pozdrawiam i z gory przepraszam jezeli dubluje
Ostatnio edytowane przez xkabarx ; 03-10-2016 o 21:10
Cześć kolego zawór znajduje się na obudowie filtrze powietrza. Musisz zobaczyć jaka masz wersję bo nie każdy da się rozkręcić. Gdzieś na forum jest poradnik jak to zrobić
Dzięki kolego
Zlokalizowalem usterkę .
Pęknięty wężyk podciśnienia przy gruszce.
Wężyk został skrócony i GT wciska w fotel .
Niestety pojawił się kolejny problem .
Okazało się , że do wymiany mam uszczelkę pod kolektorem wydechowym .
Gwiżdże jak cholera .
Poprzedni właściciel pewnie sprzedał bo myślał , że to turbo padło hehe .