• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Demontaż poszycia fotela przód GT

neromax

Nowy
Auto
GT 2004 1,9 Black
Cześć, ma ktoś instrukcje, albo wie jak rozebrać poszycie oparcia fotela przód w GT ?

Muszę zeszyć kawałek boku bo się nitki zerwały.

zdejmowałem niedawno poszycia - kolega z zagranicy poprosił żeby mu kupić czarne skóry i wysłać samo poszycie
dużo z tym roboty... lepiej podjedź do tapicera zapłać 50-100zł i tyle, to normalna cena za szycie np po strzale poduszki

No właśnie pytałem 4 zakłady i każdy krzyczy 300zł , bo trzeba zdejmować i od środka szyć. Jak już zdejmę to sam sobie zszyje.
WP_20160331_013-1.jpg (to chyba nie od poduszki? )

Ostatnia edycja:
zaczynasz od wypięcia/wyrwania części z tyłu oparcia tam gdzie kieszeń
pokrętła z boku - na wcisk
jakieś sznurki które coś tam spinają
całe mnóstwo metalowych zaczepów które trzeba porozginać
jak zdejmiesz tył to powinieneś zobaczyć co i jak
tył może się połamać dykta obłożona skórą - wtedy musisz ją wymienić
nie zdejmuj całkowicie tylko wywiń w stronę zagłówka tyle ile trzeba żeby to zeszyć

miejsce jak najbardziej od poduszki - a czy pękło ze starości czy od wybuchu tego nie wiem

No właśnie pytałem 4 zakłady i każdy krzyczy 300zł , bo trzeba zdejmować i od środka szyć. Jak już zdejmę to sam sobie zszyje.
(to chyba nie od poduszki? )

szyłem w swojej GT podobne rozdarcie i płaciłem 150zł, gratis tapicer podkoloryzował przetarcia skóry na kolor czarno.
Lepie dać zarobić komuś kto to zrobi szybo i pewnie

Zamiast samodzielnego szycia to ja bym wybrał... sklejenie super glue. Jest to najszybsza i najtańsza opcja naprawienia takiego uszkodzenia.
No ale jak chcesz to zrobić w pełni profesjonalnie, to oddaj do tapicera.

Amortyzatory
Powrót