Tłumik końcowy

• Autor wątku Autor wątku Fisz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Fisz

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT
Witajcie,
otóż niestety mój tłumik końcowy nadaje się na śmietnik, dziś auto przez to nie przeszło przeglądu :D i rzeczywiście jak na niego spojrzałem od dołu, to jest w opłakanym stanie. Szukam w internecie jakiegoś zamiennika ale ciężko cokolwiek znaleźć do kupienia do 1.9JTD.
Orientujecie się czy jest może zamiennik do GT, który pasuje również od innego modelu np.147, 156, albo jest jakaś firma, która produkuje zamienniki do GT w przyzwoitych cenach?

zamawiałem swego czasu nowy dla kolegi w autosklep24.pl , 1400 albo 1700 zł, jakoś tak, nie pamiętam
może poszukaj używanego jak ma być niedrogi?

Kup jakąś używaną nierdzewke - nie musisz być z alfy i daj to do jakiegoś kumatego mechanika. Dorobi ci zaczepy i będzie na lata :P

to dobry pomysł, zamiennik, przespawać oryginalną końcówkę i po temacie

kpina nie kpina, producent czyli firma AR musi z czegoś żyć, model nie jest już produkowany od kilku lat, części do GT drożeją i będą drożeć,
utrzymanie dostępności to kosztowna sprawa
przykład - jakiś czas temu zamawiałem w ASO nowy reflektor (ksenon) - w detalu ponad 6000zł sztuka

Hej, może podesłać ktoś linka do jakiejś aukcji gdzie kupię zamiennik tylnego tłumika ? Nie zależy mi na brzmieniu, chciałbym coś możliwie najbardziej zbliżonego do oryginału.

kpina nie kpina, producent czyli firma AR musi z czegoś żyć, model nie jest już produkowany od kilku lat, części do GT drożeją i będą drożeć,
utrzymanie dostępności to kosztowna sprawa
przykład - jakiś czas temu zamawiałem w ASO nowy reflektor (ksenon) - w detalu ponad 6000zł sztuka

Niektórych części w ogóle już nie produkują, więc trzeba się cieszyć, że coś jeszcze występuje w oryginale czy w zamienniku (łał). Czy to jest normalne biorąc pod uwagę ceny i dostępność to już inna sprawa...

Amortyzatory
Powrót