Odtwarzanie mp3 w GT

Dawid1

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT
Witam.
Znacie jakiś patent na odtwarzanie plików mp3 w Alfie Gt. W moim egzemplarzu z systemem BOSE fabryczne radio nie odtwarza mp3, natomiast w zmieniarce nie ma magazynka.
Radio odtwarza wyłącznie format AUDIO a to jest strasznie uciążliwe.
Pozdrawiam.

Witam.
Znacie jakiś patent na odtwarzanie plików mp3 w Alfie Gt. W moim egzemplarzu z systemem BOSE fabryczne radio nie odtwarza mp3, natomiast w zmieniarce nie ma magazynka.
Radio odtwarza wyłącznie format AUDIO a to jest strasznie uciążliwe.
Pozdrawiam.
W jaki sposób nagrywałeś?Nagraj przez zwykłego mediaplayera, którego masz w windowsie ;)

W jaki sposób nagrywałeś?Nagraj przez zwykłego mediaplayera, którego masz w windowsie ;)
Podejrzewam ze kolega ma radio z navi tak jak ja. Ta "wypasiona" wersja nie ma odtwarzania mp3, a nawet nie mozna przewijać piosenek na płytach audio (sic!).

Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka

Zmieniarka Yatour do schowka, USB/karty SD i po temacie.

Skoro masz zmieniarkę to podepnij sie po piny 18 / 19 / 20 w niebieskiej kostce z tylu radia i podepnij je pod kabel mini-jack (6zl max w Tesco)
Piny
18- masa
19 - kanał Lewy
20 - kanał Prawy

104.jpg

Chyba ze masz radio z navi soft 4,6 (chyba) wtedy upgrade do CF5.0 i ma Mp3 - z tym ze jakość mp3 na poziomie 128bit :/ i nie ma wybierania głosowego.

Wydrapne iPhonem na lakierze

Ostatnia edycja:
Podobno ten soft 5.0 jest nieoficjalny i jest mniej stabilny niż 4.6 wiec nie polecam, szczegolnie że te mp3 w nim szału nie robi

Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka

Ze stabilnością to rzadko ma problemy, ale jak napisałem bitrate 128 :/ czyli bez szału, wybierania głosowego nie ma. Jeszcze tam pare drobiazgów mało istotnych było - ogólnie jak komuś zależy na mp3 w średniej jakości a nie używa wybierania głosowego to może sobie wgrać. Soft CF5.0 jak sama nazwa wskazuje CustomFlash5.0 - więc jest nieoficjalny.

Ja sam polecam wpiąć się w kostkę i potem podłączać sobie np iPoda czy innego tam playera - najtańsza metoda - pod warunkiem że można wywołać tryb zmieniarki w radiu. Około 6zl i jakieś 20 min roboty - chyba że radio cieżko wychodzi xD

Otóż to radio z navi skusiłem się na ten bajer a nie doczytałem jak z tym jest w rzeczywistości.
Jak znajdę chwilkę czasu to spróbuje ten sposób z podłączeniem się do kostki z tyłu radia tylko potrzebuję jakichś wskazówek jak wyjąć radio bo jeszcze tego nie próbowałem.

Druciki o średnicy otworów. Czasami wystarczy wkład o długopisa. Metod jest wiele, ja kiedyś wsadziłem właśnie wkłady od długopisów i podważyłem plastikowym (albo teflonowym - nie pamietam) nożem.

Radio udało mi się wyjąć ale nie wiem jak mam się wpiąć w kostkę robi to tak:

Przygotowany kabel jack:
IMG_20100101_034241.jpg

Wpinam w kostkę w ten sposób:
IMG_20100101_034458.jpg

Prawidłowo. Dla pewności możesz sprawdzić miernikiem czy obwody są zamknięte miedzy wtyczka mini-ISO a mini-jack. Albo po prostu włączyć radio wybrać zmieniarke i podłączyć telefon czy jakiegoś playera.

Weź miernik jesli masz i zmierz zamknięcie obwodu. Możliwe ze kabelki nie maja styku.
Możesz tez naciąć osłonki kabelków z kostki i wpiąć sie w nie bezpośrednio

Niestety nie mam miernika Zrobiłem tak jak radziłeś wpiąłem się bezpośrednio w kabelki od kostki i nadal cisza na radiu wyskakuje no disc

Jest to o tyle dziwne że normalnie po wyborze trybu zmieniarka w radiu powinnienem być aktywny strumień audio z niebieskiej kostki.

Będziesz niestety zmuszony zakupić wirtualną zmieniarkę albo zmienić firmware na CF5.0

Ostatnia edycja:
Witam
Majac problemy z odtwarzaniem cd z org radia (radio + navi) podobnie zmieniarka w bagazniku (laser) kupilem emulator zmieniarki usb yatour .Wszystko fajnie tylko z jakoscia kiepsko czesto podczas odtwarzania cos strzela "pierdzi" nie zawsze ale.... radio nie zawsze widzi zmieniarke .Gdzie szukac problemu?

Wysłane z mojego HUAWEI P8

[MENTION=62629]Dawid1[/MENTION]: Ta kostka działa tylko wtedy gdy możesz wymusić tryb zmieniarki bez jej podpięcia. Było dużo tematów na ten temat.
[MENTION=67950]grzesiekMS[/MENTION]: problem w zmieniarce, bo podejrzewam że mp3ki są dobrej jakości. Znajomy ma peiyinga i wszystko ładnie i czysto gra.

Po głębszym przemyśleniu naszła mnie myśl czy nie lepiej wymienić radio na jakieś niefabryczne. Zakup wirtualnej zmieniarki to koszt około 270 zł, może lepiej trochę dołożyć i zamontować jakieś inne radio nie potrzebuję navi wystarczy żeby odtwarzało mp3 ?

[MENTION=62629]Dawid1[/MENTION] oczywiście że jest to jakieś rozwiązanie. Z tym że jeśli owe radio nie będzie wspierało grupy Fiata nie będziesz miał wsparcia do sterowania z kierownicy.

Amortyzatory
Powrót