• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Turbina po regeneracji brak mocy

tajskii

Nowy
Auto
Alfa GT 2006 1.9 150
Witam, mam problem ponieważ miałem regenerowana turbine i samochód normalnie działał przez 2 dni. Następnie dałem do reklamacjiw boschu.
Diagnoza brak
- Turbina ładuje ciśnienie
-0 błędów na komputerze.
-Czujnik ciśnienia doładowania dziala

Mechanik stwierdzil że kostka od bezpiecznikow jest zrzarta przez rdzę. Ale to błędna diagnoza. Teraz sie zastanawia nad sterownikien silnika. Mówił ze ciśnienie turbo ładuje ale nie idzie w system. Brak mocy a wartości temperatury chlodzenia oraz paliwa przeklamuje. ( dużo zawyzone). Poradzcie coś. Wiem że na forum jest dużo madrzejszych osób niż znawcy w boschu ASO itp

Na obecną chwilę nie bo auto w warsztacie. Ale mechanik mówił że wartości są za małe doładowania turbiny. Jak odpalal samochód rura od turbo się pompuje ale nie idzie w system

Ostatnia edycja:
Dzisiejsza diagnoza uszkodzony program w samochodzie. Ratunek to zgranie gotowy program od drugiej Alfy

Dziwnie to wygląda z opisu. Bardziej to wygląda na dziurę w dolocie. "Jak odpalal samochód rura od turbo się pompuje ale nie idzie w system"
Nie wiem co mielibyśmy ci pomóc jak nawet nie masz samochodu.

Program sam z siebie się nie psuje. Może warto zasięgnąć wiedzy innego warsztatu.

Ponoć za dużo jest wycięte z programu i nie wywala błędów. Bo tak by odrazu doszli po nr błędów.

Ok
Przywrócenie do oryginału to nie rocket science. Jak ktoś ma pojęcie to 5 min roboty.

Amortyzatory
Powrót