• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Poduszka silnika/skrzyni - drgania

fatal1ty

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT Q2 180KM @Cinsoft
Witam
Po wymianie poduszki skrzyni na zamiennik , ponieważ nowej oryginalnej nie idzie nigdzie kupić zaczęły sie bardzo silne drgania całej karoserii na biegu jałowym, przy niskich obrotach. Znalazłem na Allegro taka jak na zdjęciu tyle ze w opisie pisze ze jest do silników benzynowych przeznaczona a wyglada identycznie jak ta moja oryginalna ktora wymieniłem . Czy w benzynie sa inne poduszki ? Dodam ze ten mój zamiennik aktualny nie ma tej "blaszki" na tej gumie na górze a i wszystkie inne poduszki zostały sprawdzone i sa okej tylko ta sie nadawała do wymiany.
96.jpg

Z góry dzięki za pomoc :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Jakiś czas temu kupowałem oryginalną poduszkę środkową u "tanifiat" szukaj na allegro. Z używanymi to loteria a zamienników nie polecam.

Jak dokładnie ta poduszka sie nazywa bo nie moge nic znaleźć :) dzwoniłem do Aso to mi powiedzieli ze nie ma juz w sprzedaży

Ostatnia edycja:
Jak dokładnie ta poduszka sie nazywa bo nie moge nic znaleźć :) dzwoniłem do Aso to mi powiedzieli ze nie ma juz w sprzedaży

Napisz do niego maila on ma wszystko do alfy albo w ciągu kilku dni może mieć. A ceny dużo lepsze niż w aso. Zaopatruje się u niego w części już ładnych parę lat. Jak się nazywa ta poduszka... Jak zamawiałem to powiedziałem, że środkowa od skrzyni.

Wysłane z mojego ME173X przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót