Szukałem w działach zrób to sam, oraz tutaj i na hasło 'termostat' nie znalazłem niczego. Czy ktoś mógłby mnie napisać instrukcję do wymiany termostatu w JTD, bądź podać link do jakiejś instrukcji?
Szukałem w działach zrób to sam, oraz tutaj i na hasło 'termostat' nie znalazłem niczego. Czy ktoś mógłby mnie napisać instrukcję do wymiany termostatu w JTD, bądź podać link do jakiejś instrukcji?
Wymiana prosta , z niewielką wiedzą można sobie poradzić warto przygotować sobie nowe cybanty skręcane no i oczywiście płyn na dolewkę link do filmu z wymianą youtube.com/watch?v=4ChsIimVDvQ . Życzę powodzenia![]()
W filmiku nie pokazali że trzeba zdjąć osłonę silnika, oraz że dolny wąż od chłodnicy ciężko schodzi - od góry nie ma szans go zdjąć, od dołu z kanału też miałem lekki problem. Nie wyobrażam sobie żeby bez kanału zdjąć go bez problemu. Aha i na końcu w prawym górnym rogu chłodnicy( patrząc od kierowcy) jest korek odpowietrznika - po zalaniu należy odpowietrzyć![]()
Po co zdejmować dolny wąż chłodnicy i osłonę??
Wysłane z mojego SM-A500FU
Wąż z dołu odkręcasz by wymienić płyn na nowy, jeśli wiesz co masz wystarczy póżniej dolać.....
Bez problemu zrobilem to bez kanału na parkingu w niecale dwie godziny
Ucieknie Ci z 1,5L, w alfach jest paraflu up, który jest niemieszalny niby z innymi. Więc warto kupic butelke np koncentratu 1l za 25-30 zł. Wymiana prosta, tylko najgorsze zdjąć stare opaski. Bez problemu zrobisz to bez kanału. Klucz 13, 10 nasadkowy, przedłużka, grzechotka i powodzenia.
Możesz wymienić cały, ale układ ma chyba 7-8litrów, a jak wlejesz paraflu up to raczej nic sie nie stanie.