Gniazda diagnostyczne w GT

• Autor wątku Autor wątku kazikx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kazikx

Guest
Zacząłem bawić się kabelkami i programem Multiecuscan.
W 155 i 146 mam już obczajone.

W którym miejscu znajdują się gniazda diagnostyczne w GT?

Mam program Multiecuscan + kabel kkl vag, ale nie mam jeszcze potrzebnego do diagnostyki GT kabla Elm 327.
Stąd drugie moje do Was pytanie:
Czy do GT wystarczy sam kabel Elm, czy też trzeba jeszcze dokupić adaptery, takie jak w tej aukcji:confused::
http://allegro.pl/elm-327-adaptery-fiat-alfa-lancia-multiecuscan-i5946769979.html

Złącze jest pod bezpiecznikami, a one za odkręcaną osłoną pod kierownicą.
Co do elma to nie potrzebujesz żadnych adapterów. Masz standardowe obd.

Musisz odkręcić tą dużą osłonę pod kierownicą - dwie śruby "krzyżaki" do odkręcenia.
Możesz spokojnie używać tego Elma bez adapterów - mi on wystarcza do do podstawowej diagnostyki i do kasowania serwisów olejowych. Adaptery pozwalają na szerszą diagnostykę (np. poduszek).

Dziękuję za odpowiedzi:).

W takim razie lecę kupić samego elma:).
W 155 i 146 mam kkl vag + właśnie adapter.

Jak patrzyłem na rozpiskę obsługi kabli diagnostycznych w GT, to kkl vag również tam był, aczkolwiek jego działanie miało ograniczony zakres.

- - - Updated - - -

Zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy:

czy to prawda, że w elmie trzeba wstępnie pogrzebać i wyciąć jakąś część (nie pamiętam teraz, którą, ale gdzieś mi się ten wątek przewinął), by móc używać go do GT?

Dziękuję za odpowiedzi:).

W takim razie lecę kupić samego elma:).
W 155 i 146 mam kkl vag + właśnie adapter.

Jak patrzyłem na rozpiskę obsługi kabli diagnostycznych w GT, to kkl vag również tam był, aczkolwiek jego działanie miało ograniczony zakres.

- - - Updated - - -

Zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy:

czy to prawda, że w elmie trzeba wstępnie pogrzebać i wyciąć jakąś część (nie pamiętam teraz, którą, ale gdzieś mi się ten wątek przewinął), by móc używać go do GT?

Jak kupisz dobrego elma to nie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak, to prawda. Najlepiej jak byś zamawiał u PMfactory - i zaznacz żeby przygotowali interfejs pod Alfę.
Brałem ostatnio u nich dwa ELM 327 Bluetooth, i oba ładnie śmigają, w wcześniej kupiłem gdzieś indziej i nie działał.

Tak, to prawda. Najlepiej jak byś zamawiał u PMfactory - i zaznacz żeby przygotowali interfejs pod Alfę.
Brałem ostatnio u nich dwa ELM 327 Bluetooth, i oba ładnie śmigają, w wcześniej kupiłem gdzieś indziej i nie działał.

Nie prawda..
mam 3 elmy od viakena i nic nie musialem robic, pisac zeby przerobili do Alfy czy cos w tym stylu. Dlatego polecam tylko tego sprzedawce.
https://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm327-v2-euroscan-2013.html

Nie prawda..
mam 3 elmy od viakena i nic nie musialem robic, pisac zeby przerobili do Alfy czy cos w tym stylu. Dlatego polecam tylko tego sprzedawce.
https://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm327-v2-euroscan-2013.html
Viaken rzeczywiście jest tym sprzedawcą u którego w ciemno można kupować. Ja się przejechałem na interfejsie z innego źródła, i przy kolejnym zakupie zaznaczyłem żeby ELM był pod Alfę.
Kazikx, chcesz mieć pewność, że będzie wszystko działało, bierz od Viakena albo od PMfacory. Z innych źródeł niestety jest jakieś ryzyko, że nie będzie to dobrze działać.

A co potrzebuję aby podpiąć się do klimy w gt? Mam elm 327 Blue..... i mam też viaken a na USB. Żąda obdkey. O co chodzi?

kupowałem , zaznaczyłem
dostałem nieprzygotowany ...
o dalszej czesci korespondencji nawet nie pisze bo była żałosna
...

Nie slyszalem jeszcze zeby ktokolwiek narzekal na wyroby viakena..
sam aktualnie zamowilem nowe kable bo z swiezymi samochodami potrzebne mi nowe adaptery.

a kurde żebym pamiętał
ale ze dwa lata pewnie będzie
zaznaczałem że ma byc właśnie pod AR
i dupa nie był
a potem dyskusja to już był rynsztok
( tak wiem - kilka dych ale skoro miało być to powinno a nie że mam odsyłać za kolejne naście zł i oni mi podeślą kolejny za kolejne naście zł i wydam wiecej za wysyłki niż za towar mimo że to nie ja zawiniłem , reszta korespondencji to już było dno i nawet nie wspominam )

Ja u siebie sam wywaliłem rezystor z elma kupionego u chińczyka i wszystko bangla. Dokupiłem jedynie adapter do xenonów i też wszystko ok. Jedyny minus, że trzeba dobrze namierzyć felerny rezystor bo w różnych projektach płytek jest on w innym miejscu.

Amortyzatory
Powrót