Skrzynia biegow V6

luki1407

Nowy
Auto
Alfa Romeo Gt 3.2 V6
Witam,koledzy potrzebuje porady. Zdjalem tunel przy drazku biegow i zobaczylem ze w srodku ta biala obudowa ( nie wiem jak sie fachowo nazywa ) jest bardzo luzna. Chcialem ja przykrecic ale sruby maja jakby urwany gwint. Da rade cos z tym zrobic? Wrzucam zdjecie aby kazdy mnie zrozumial ;)

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Witam,koledzy potrzebuje porady. Zdjalem tunel przy drazku biegow i zobaczylem ze w srodku ta biala obudowa ( nie wiem jak sie fachowo nazywa ) jest bardzo luzna. Chcialem ja przykrecic ale sruby maja jakby urwany gwint. Da rade cos z tym zrobic? Wrzucam zdjecie aby kazdy mnie zrozumial ;)

403.jpg

Popularna przypadłość. Niestety śruby nie wchodzą w gwint, a w nakrętkę którą trzeba złapać od spodu, dojście po rozpięciu wydechu.

Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka

To ladnie, wlasnie sie tego spodziewalem. Dobrze ze akurat mam tlumik srodkowy do wymiany to sie zgra.
Co do skrzyni to mam problem z wbiciem 6 biegu- myslisz,że ten luz moze byc tego przyczyna?

Miałem taki sam luz i nie bylo problemow z 6-ka. Chyba ze zapadka (podnoszony wsteczny) cos tu zmienia u Ciebie, bo powinien sie opierac na tym plastiku

Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót