• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Komunikaty na desce rozdzielczej

Kasorti1

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT2
Witam
Pacjent [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo GT 1.9 JTD
Objawy

1.Po przekręceniu kluczyka na zapłon pojawia się na ekranie napis ,,error glow plug" Oraz symbol świec żarowych
Jak ten problem rozwiązać skoro mechanik mówi ze mam świece żarowe w dobrym stanie ?

2.Symbol poduszki powietrznej błędu nie da się skasować
Padł sterownik poduszek ? czy po prostu nie mam poduszek bo np poprzedni właściciel miał ..dzwona" ? (jeżeli ich nie mam jak to sprawdzić) ?

3.Ostatnio jadąc sam z siebie wyłączył mi się system asr.Po włączeniu i ponowy uruchomieniu auta błąd zniknął ale trochę mnie zaniepokoił
oczywiście kontrola kontroli non stop się świeciła przez ten czas

1. mechanik po czym wnosi że świece ok ?
2. równie dobrze możesz mieć problem np z kostką pod fotelem - pomoże odczyt błędu i znalezienie przyczyny
3. asr abs itp ( badane przy zapłonie same gasna jeżeli usterka była chwilowa ) - może coś z czujnikami itp nie do końca styka czy jakos tak ( ogólnie bym nie robił w s[odnie z tego powodu :-) i znowu - odczyt kodu błędu --- kontrolka zniknie ale błąd bedzie zapisany )

no własnie gdzies w jakims temacie pytałem o cene tego cuda ... :-)

Widzę, że kolega zakupił tzw "zestaw ambitnego właściciela" z dużym "bagażem przygód" po poprzednim właścicielu. Na początek kup sobie kabel ELM327 lub przynajmniej taki: (link do kabla) i ściągnij chociażby darmową wersję Fiat Ecu Scan lub MES.
To Ci pomoże w diagnostyce niektórych usterek.

Jest to bardzo możliwe
Mam kontakt do poprzedniego własciciela więc jak coś bedę do niego dzwonił co robił (z tego co wiem zawieszenie wymieniał na kompletnie nowe)

Alfę będę stopniowo doprowadzął do najlepszego stanu jaki może być
W mechanice wszystko mam praktycznie nowe (została przepływka i termostat do wymiany)
Dlatego biorę się teraz za pierdoły typu kontrolki szyby bagażnik

Kabel jak najchętniej kupie

Jest to bardzo możliwe
Mam kontakt do poprzedniego własciciela więc jak coś bedę do niego dzwonił co robił (z tego co wiem zawieszenie wymieniał na kompletnie nowe)

Alfę będę stopniowo doprowadzął do najlepszego stanu jaki może być
W mechanice wszystko mam praktycznie nowe (została przepływka i termostat do wymiany)
Dlatego biorę się teraz za pierdoły typu kontrolki szyby bagażnik

Kabel jak najchętniej kupie

Pierdoly ktore nowe sa mega drogie a w uzyce w dobrym stanie prawie nie dostepne [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót