• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Lusterko: wymiana obudowy i ilość pinów

digit

Nowy
Auto
alfa GT
Pomóżcie.
Jakiś zapewne miły człowiek przywalił mi na parkingu w lusterko i je urwał. Zapewne biedak tego nie zauważył....i pojechał dalej....
Mam do Was pytanie. Moja gt w prawym lusterku ( pasażera) ma 5 pinów, czy coś zmieni jak zamontuje lusterko 7 pinowe?
Oczywiście lusterka w moim kolorze brak. Czy jest jakiś sposób, żeby zdjąć lakierowana osłonę z lusterka i przełożyć ją do innego?

Oslona jest na zatrzaskach. Uwolnisz ja po wyciągnięciu wkładu lusterka.
Jak chcesz wsadzić wtyczkę 7 pinowa w 5 pinowa?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z tego co patrzyłem wtyczkę mam 7 pinową tylko , że 2 piny są puste. kable sobie mogę zawsze dopasować do wtyczki skoro używam tylko 5.

Miałem nadzieje, że obudowę da się jakoś zdjąć od zewnątrz bez rozbierania lusterka. Generalnie z lusterka wyrwało 3 śruby mocujące je do obudowy

Cos masz kombinowane chyba. Do prawego lusterka idzie 5 przewodów.
3 do sterowania szkłem i ewentualnie 2 do podgrzewania szkła.
Na zdjęciu ponizej widać wszystko.
193.jpg

194.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zgadza się, ale tam jest kostka na 7 przewodów. Czyli teoretycznie na 7 pinów. Wiec jest to gniazdo 7 pinowe. Chyba, ze 7 pinowe wygląda inaczej. I dokładnie tak samo wygląda u mnie mocowanie na te 3 śruby. Połamało się.
Doczytałem - to jest gniazdo 7 pinowe i tyle. ( ale ma tylko 5 przewodów zamontowanych)
Czyli szukam lusterka z gniazdem 7 pinów. A następnie wymieniam malowaną osłonę. Jak rozumiem jak wyjmę wkład tam są jakieś zaczepy od środka, żeby ją zdemontować. Jest jakiś bezbolesny sposób wyjęcia wkładu i dostania się do zaczepów obudowy?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót