Pytanie o felgi Black Line

buquiet

Nowy
Auto
Alfa
Pytanie do znawców tematu... Kupiłem Alfe w wersji Black Line, miała na sobie felgi 18" które na mój gust ktoś potraktował jakąś gumą by zrobić je na czarny mat.
Jakie felgi były w black line oryginalnie - moja jest z 2010 roku
Poniżej foto moich
20180415_194956.jpg

masz ori BL
były jeszcze z okręgami

- - - Updated - - -

okręgi miała chyba black line 2
a te Twoje to z BL 3

były tylko srebrne oryginalnie a pomysł przywrócenia jest bardzo słuszny, usuń
to czarne paskudztwo jak najszybciej

IMG_7695_1500.jpg

jak ktoś sobie tak zażyczył to i mogła ale to nie były felgi z BL

A zna ktoś kod lakieru jaki oryginalnie był na felgach ? A może to ten sam co na lusterkach ?

A zna ktoś kod lakieru jaki oryginalnie był na felgach ? A może to ten sam co na lusterkach ?

Ciężko będzie o kod lakieru felg, chyba że jakieś oznaczenie na swoich felgach BL przeoczyłem.

I nie, na pewno to nie ten sam co kolor lusterek ;) Lusterka są satynowe, a felgi metalicznie srebrne.

kolega ma GT 2010 rok więc nie ma satynowych (metalizowanych czyli powlekanych cienką warstwą metalu a nie farbą) lusterek tylko większe niż w starszych GT,
powiększone lusterka to efekt zmian przepisów homologacyjnych, zrobione przez AR na szybko i wykonane bez metalizowania tylko malowane na srebrno (dość ordynarnie niestety)
osobiście gdybym miał GT 2010 na pewno zmieniłbym lusterka na starsze metalizowane

kolor lusterek 2010 nie ma nic wspólnego z lakierem na felgach

Oprócz srebrnych, oryginalnie były też grafitowe (uprzedzając pytania nie mam pojęcia jaki kod lakieru)

Amortyzatory
Powrót