ALFA ROMEO GT kilka pytan

Auto
Brak alfy
Witam mam kilka pytan gdyz interesuje mnie zakup Alfy GT 1.9 jtdm po lifcie
Jak z trwaloscia elementow w srodku?
I jak z halasem w srodku?
Teraz jeszcze Astra G 1.8 benzyna z 99roku i halas wyzej 120km/h jest nieznosny. A jechac autostrada 140 ciagle to jest walka z autem. Gdzie dmuchnie zza tira i calym samochodem rusza.
Wiem ze w alfie lubia szumiec szyby bo sa bez ramek. Ale mozna ponoc wyciszyc uszczelki w specjalnych zakladach jakas pianka.
Pozdrawiam:D

Jechalem kolegi alfa 159 wersja belgijska 1.9 136 koni, bez nadkoli plastikowych na zimowkach to bylo dosc glosno w niej. Nie zrobila na mnie dobrego wrazenia

Jechałem GT i Brerą. Wniosek taki że w Brerze dużo głośniej.

Wysłane z mojego ASUS_X008D przy użyciu Tapatalka

Panowie a jak wyglada spalanie w waszych GTkach? Badz innych jtdmach

U siebie w astrze ponizej 8litra beny ciezko zejsc

Jak z trwaloscia elementow w srodku?

Jeszcze co do trwałości wnętrza to po lifcie jest lepiej chyba ale tak czy siak guma na uchwytach boczków/pokrętłach klimy/panelach szyb jest w pewnym momencie eksploatacji samochodu do zdarcia bo wygląda tragicznie.

Co do spalania ja mam średnie koło 9 litrów po mieście ale mam ciężką nogę.

To opel z ciezka noga poza 10litrow nie wychodzi.
Przyciski z tego co wiem mozna powymieniac na nowe

Ecoteki nie slyna z niskiego spalania. Sam mialem asterixa f 1.4 16v 90km , ciągnął wache jak smok 12 l w miescie mi fajczyl. W astrach tylko 8v ;) btw jest kolosalna roznica miedzy astra 1.8 a 1.9jtd. Spalanie spokojna jazda w miescie 6.5 jakoś , trasa 4.5-5.5 , deptanie 7-8.5. U mnie to tak wygląda.

Tysler a jak u ciebie z halasem? Mozna leciec 140km/h autostrada i nie sluchac muzy na max volume?

To opel z ciezka noga poza 10litrow nie wychodzi.
Przyciski z tego co wiem mozna powymieniac na nowe

Nie ma sensu wymieniać, wystarczy zedrzeć wierzchnią warstwę gumowaną np. drobnym papierem ściernym i pod spodem jest ładny czarny plastik, wygląda to dużo lepiej.

Amortyzatory
Powrót