Alfa Romeo GT 2.0 JTS - dywagacje na temat wersji silnikowych

Jeżeli ktoś dobrze wyremontował silnik, to zrobienie na nim 30k km nie jest chyba żadnym wyczynem. :>?
No żadnym.. i co?
Dobry remont to nie wymiana pierścieni, panewek i upg.. tak jak to sie głównie robi na tym forum..
Trzeba brać pod uwagę jak remont został zrobiony. Jak ktoś mówi ze wymienił pierścienie i panewki to takiego suta bym napewno nie kupił..
Wtedy lepiej kupic coś do remontu bo taniej wyjdzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Po kupnie tylko rozrząd i olej... Może tak jak ktoś pisał wyżej im więcej robiony tym gorzej bo zaleca się w alfie wymianę rozrządu chyba do 50tys a u mnie się okazało przy wymianie , że jest jeszcze oryginalny od nowości przy prawię 180 tyś to raczej dużo ktoś wcześniej też nie grzebał przy silniku, obecnie zbliżam się do 200tys i mam nadzieję, że dalej mnie nie będzie dotyczyć opinia o JTS

Ja bym na Twoim miejscu wymienił ten rozrząd, bo zdaje się że trafił Ci się wyjątkowy silnik, skoro rozrząd jeszcze cały. Lepiej nie kusić losu i unikać niepotrzebnych wydatków.

Po kupnie tylko rozrząd i olej... Może tak jak ktoś pisał wyżej im więcej robiony tym gorzej bo zaleca się w alfie wymianę rozrządu chyba do 50tys a u mnie się okazało przy wymianie , że jest jeszcze oryginalny od nowości przy prawię 180 tyś to raczej dużo ktoś wcześniej też nie grzebał przy silniku, obecnie zbliżam się do 200tys i mam nadzieję, że dalej mnie nie będzie dotyczyć opinia o JTS

Może ktoś wymieniał i wsadził oryginał wiec nie stwierdzisz czy wymieniany czy nie..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja bym na Twoim miejscu wymienił ten rozrząd, bo zdaje się że trafił Ci się wyjątkowy silnik, skoro rozrząd jeszcze cały. Lepiej nie kusić losu i unikać niepotrzebnych wydatków.

Rozrząd był wymieniony od razu po zakupie, jak usłyszałem od mechanika, że wcześniejszy był od nowość to się cieszyłem , że w ogóle do domu nią dojechałem ponad 200km

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót