• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Panel sterowania szybami nie działa.

mucha_csw

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1.9JTD 150KM 2006r
Witam...ostatnio wyhaczyło mi się cięgno drzwi kierowcy ,zdemontowałem boczek i zrobiłem co miałem.Po całej operacji zadowolony udałem się do domu.Następnego dnia chcąc udać się w podróż moim pięknym samochodem dostrzegłem ,że coś jest nie tak a mianowicie po przekręceniu stacyjki zaczął mrugać do mnie licznik przebiegu...Kolejna rzecz jaka mnie zaskoczyła to fakt iż nie działa otwieranie szyby pasażera (jedyne działające okno) ,otwieranie bagażnika ,brak odczytu temperatury ,brak możliwości otworzenia klapki wlewu paliwa...Myślę sobie "co tu się odp*****liło??!!"Momentalnie moją uwagę zwrócił fakt iż panel sterowania szybami jest po prostu ciemny nie wydaje żadnych dźwięków.Pomyślałem sobie ,że uwalił się do końca.Po krótkim przemyśleniu sprawy uruchomiłem komputer i zacząłem szukać znalazłem sztukę za 380złociszy i ją zakupiłem (panel pochodzi na pewno od GT)..Po dwóch dniach nie cierpliwości doszedł do mnie ,rozpakowuje myślę sobie naprawdę ładny jak nowy ,po czym pobiegłem do samochodu podłączam i dupa blada...Panel ciemny, licznik mruga nic nie działa...Pierwsze co zrobiłem sprawdziłem wszystkie bezpieczniki jedyny przepalony to jeden z tych ukrytych koło pedałów wymieniłem go i szyba która była tyle czasu martwa ożyła w ten sposób ,że przy zamknięciu drzwi się podnosi i otwarciu lekko opuszcza...Ludzie ratujcie

Szara... I już sie boje...

No to możesz odesłać sprzedającemu bo to panel od 147 ,a nie GT .
Działają na nim tylko lusterka , oświetlenie drzwi , otwieranie bagażnika , a po naciśnięciu guzika od szyb słychać tylko piknięcia z body
Do Gt tylko z zieloną obudową i po zamontowaniu proxy , wprogramowanie do can bo licznik mruga .
Jak nie masz co zrobić ze swojm starym zepsutym panelem to chętnie przygarnę za rozsądną cene może Mi się uda go jeszcze zreanimować .

Ostatnia edycja:
No to kolorowo... Ale ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz stary panel byl ciemny i ten tak samo jest jakiś bezpiecznik, który za to odpowiada??

Panowie Pomocy!! Bo ręce mi już opadają nikt nie ma żadnego pomysłu?? Biorąc pod uwagę, że panel pochodzi od 147 i szyby działać nie będą czemu on jest ciemny zero podświetlenia zero reakcji..

Panowie Pomocy!! Bo ręce mi już opadają nikt nie ma żadnego pomysłu?? Biorąc pod uwagę, że panel pochodzi od 147 i szyby działać nie będą czemu on jest ciemny zero podświetlenia zero reakcji..
Jak jeden i drugi się nie podświetla , a reszta działa jak pisałem wyżej to może pin od podświetlenia w kostce się wysunął i nie styka , bo bezpiecznik jest ale jakby był uwalony to reszta też nie działa .
Bezpieczniki to F47,F48,F49 centralki drzwi i podświetlenie chyba .

Ostatnia edycja:
Jutro obczaję te bezpieczniki , bo jest zupełnie ciemno i nic nie działa.Panel ledwo co zakupiony oddany, teraz dalsze poszukiwania nowego.

Można przerobić więzke żeby pasował panel od 147( mam tak u siebie) ale lepiej znaleźć zielony do GT. Problem może być jeszcze po stronie wiązki skoro Ci nie działa podświetlenie. Dobry pomysł będzie znaleźć kogoś z Twojej okolicy i przełożyć panel od "sprawniej" i dalej już szukać przyczyny.

Można przerobić więzke żeby pasował panel od 147( mam tak u siebie) ale lepiej znaleźć zielony do GT. Problem może być jeszcze po stronie wiązki skoro Ci nie działa podświetlenie. Dobry pomysł będzie znaleźć kogoś z Twojej okolicy i przełożyć panel od "sprawniej" i dalej już szukać przyczyny.
Możesz powiedzieć coś więcej na temat przerobienia tej wiązki ??
Panele od GT praktycznie nie do dostania , a mój uwalił spec jak grzebał przy aucie zalał wodą .
Na razie szyby otwieram dorobionymi przełącznikami dając masę na piny na kostce ale wolał bym ,żeby to działało jak należy .

Trzeba dodać taki elementy do wiązki
Odpisałem jeszcze na priv. kontakt do mnie

Załączniki

• IMG_20180927_170611.jpg
    IMG_20180927_170611.jpg
    97.3 KB · Wyświetleń: 25
  • IMG_20180927_170648.jpg
    IMG_20180927_170648.jpg
    77.3 KB · Wyświetleń: 24
  • IMG_20180927_170634.jpg
    IMG_20180927_170634.jpg
    94.2 KB · Wyświetleń: 24
U mnie problem już rozwiązany.
1.Zakupiony panel sterowania szybami od GT
2.Profilaktycznie wymieniony moduł
3.Wymieniona wiązka drzwi
Droga impreza ale teraz wszystko śmiga jak należy.

Amortyzatory
Powrót