[GT] Kamera cofania

siadak

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1.9 JTD
Planuje montaż kamery cofania wraz ze stacją 2din, posiadam już radio banggood com/YUEHOO-7-Inch-2-DIN-for-Android-10_0-Car-Stereo-Radio-2+32G-Touch-Screen-4G-WIFI-bluetooth-FM-AM-RDS-GPS-p-1549242.html

Do tego kamerka, ramka, teraz wyczytalem, że potrzebuje adapter, aby działało nagłośnienie bose. Co jeszcze potrzebuje by mnie nie zaskoczyło?

Zależy mi na stacji, kamerze cofania, nagłośnieniu i sterowaniu z kierownicy.

Nie potrzebujesz adaptera tylko szary kabel z zoltej kostki malego iso podlaczasz pod plusa po zaplonie..

Planuje montaż kamery cofania wraz ze stacją 2din, posiadam już radio banggood com/YUEHOO-7-Inch-2-DIN-for-Android-10_0-Car-Stereo-Radio-2+32G-Touch-Screen-4G-WIFI-bluetooth-FM-AM-RDS-GPS-p-1549242.html

Do tego kamerka, ramka, teraz wyczytalem, że potrzebuje adapter, aby działało nagłośnienie bose. Co jeszcze potrzebuje by mnie nie zaskoczyło?

Zależy mi na stacji, kamerze cofania, nagłośnieniu i sterowaniu z kierownicy.

Adapter do sterowania z kierownicy - w większości przypadków potrzebny.

Nie potrzebujesz adaptera tylko szary kabel z zoltej kostki malego iso podlaczasz pod plusa po zaplonie..
Tak, ale nie do plusa po zapłonie... większość dzisiejszych jednostek multimedialnych ma wyjście na włączenie wzmacniacza i do tego pinu to podpinamy.
Po cholerę podłączać wzmacniacz po stacyjce, radio wyłączone albo wyciszone a wzmacniacz byłby włączony (większość stacji z androidem nie wstaje w 2 sekundy tylko chwilę się uruchamia) może to powodować szumienie kiedy jest brak sygnału audio.

W przypadku Bose może cię zaskoczyć jeszcze jedna rzecz. Jeśli po spięciu wszystkiego będziesz miał bardzo dużą głośność przy małych nastawach radia (np. ustawiony poziom 6-8 na 30 i nie da się wysiedzieć w aucie) to trzeba podłączyć wzmacniacz zamiast do wyjść głośnikowych to do wyjść na wzmacniacza (zwykle są osobne złącza "chinch"). Oryginalne radio ma dodatkowy tryb pracy kiedy jest podłączone bose, zmienia wtedy sygnał na taki z mniejszą aplitudą.

Jeżeli masz GT przedliftowe to nie potrzebujesz adaptera widzę tam przewody KEY1 i KEY2 te przewody podłączasz do chyba zielonej kostki masz tam dwa przewody i tam podlączasz KEY . Ewentualnie zmieniasz jeżeli na + masz - ja masę wziąłem z radia i działa . Nie wiem czy masz kostkę ISO do podłączenia zasilania . Ja mam Vordona 8201 i u mnie np. wzm. Bose jest w kostce ISO itylko spiąłem kostki i jest OK.Jeżeli masz kamerę cofania w ramce rejestr. to plus bierzesz ze światel cofania a masę gdzieś z bagażnika .

Amortyzatory
Powrót