• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ramiona wycieraczek - jak zdjąć je?

xdj1

Nowy
Auto
AR 159 2,4jtdm, AR GT 1,9jtd
Siema , tak jak w temacie:
odkręciłem śrubę trzymająca ramie wycieraczki, a ona ani drgnie. Sprawdziłem u żony w 147 tak samo.
Jak to można zdjąć?

"zapuść" czymś, jakimś preparatem, olejkiem i spróbuj po jakimś czasie. Tylko nie WD40:D

Żadnych ściągaczy ani preparatów - wystarczy na boki ruszać przy śrubie i lekko podważyć czymś płaskim. Zajęło mi to przedwczoraj około 30sekund.

Żadnych ściągaczy ani preparatów - wystarczy na boki ruszać przy śrubie i lekko podważyć czymś płaskim. Zajęło mi to przedwczoraj około 30sekund.

Zadnego podważania, albo ściagacz albo inaczej, ramie osadzone jest na stożku, wystarczy pozostawic zluzowana nakretke na srubie osi ramienia i popukac w nia od góry, ramie samo zeskoczy.

Masz rację, ale tak to ja też próbowałem i myślałem, że słupki powydzieram, a jak siknąłem olejkiem wurth'a, to po dwóch dniach bez problemu zeszły.

dzieki za rady - ściągacza nie mam, a kupować się nie opłaca. Chyba zrobię to przy przeglądzie. Spróbuje jeszcze prysnąć smarem w sprayu .

ten stożek ma nacięcia? bo jeśli nie to lepiej tego nie smarować ;) stożek to stożek. wystarczy lekko puknąć i wyskoczy.

Amortyzatory
Powrót