Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Jestem wulkanizatorem , prostuje felgi i mam serwis opon . Pierwsze słyszę żeby za niskie ciśnienie odkształcało felgę . Za niskie ciśnienie zużywają się bardziej boki bieżnika , za wysokie ciśnienie zużywa się środek . Nieodpowiednie ciśnienie w oponie zmienia temperaturę w oponie i wpływa na jej zużycie . 2.7 to trochę duże ciśnie dla Alfy a to że to Vredesteiny to akurat nie ma za bardzo nic do rzeczy . Micheliny np mają baaardzo miękką ścianę boczną a z kolei np Bridgestony to istny beton na boku a ciśnienie jest takie same na nich zalecane przez producenta AUTA nie OPON !
Ponadto generalizowanie, ze firma "Krzak" ma twardy bok a inna miekki nie przystoi "gumiarzowi".. to jak twierdzenie ze Alfy sa awaryjne a Toyoty nie..
Teraz sie zgadzam z Toba ale trzeba byc bardziej precyzyjnym, z pierwszego postu nie wynikalo, ze mowisz o tych konkretnych modelach i o konkretnym rozmiarze opon..Bardziej mi chodziło o opony w rozmiarze 18 gdzie Bridgestone ma w ofercie Potenzy a Michelin serie Pilot , porównując te dwie serie to jest jak napisałem .
tylko to wciąż balon 55 na 16 calowych kołach a nie opona o profilu 40 na 18. Jeżdżę aktualnie na 215/35/19 w GT ciśnienie z przodu 2.8 tył 3.0 nie mam żadnych problemów ani z oponami ani z zawieszeniem.Mam przed oczami tablicę Continentala ale w wersji papierowej i zawsze są podane wartości z obciążeniem i bez . Na 205/55 R16 ma mieć 2.3 przód i tył bez obciążenia a 2.3 i 2.6 z , więc pokrywa się z tabelką Vredesteina
tylko to wciąż balon 55 na 16 calowych kołach a nie opona o profilu 40 na 18.
Nie no nic![]()