Wiem, że to głupie ale przekręć włącznik lamp do pozycji żeby zapaliły się światła i włącz zapłon.
Zauważyłem, że u mnie nie przy każdym odpaleniu auta reflektory poziomują się.
Zależne jest to od pozycji w jakiej stoi auto. A dokładnie od pozycji w jakiej są czujniki na wahaczach.
Zauważyłem też, że lampy nie poziomują się gdy najpierw odpalę auto a dopiero później włączę światła. Dlatego zawsze przełącznik od świateł mam non stop przekręcony do pozycji świecenia.
Tu przy okazji pytanko : w odległości 1-2 metrów od ściany, wiązka światła na ścianie powinna się ruszać w granicach 20-30 cm (góra-dół) ? Pytam bo jest to moje pierwsze auto z xenonem i nie wiem w jakich granicach powinno występować samopoziomowanie.
Możesz jeszcze ewentualnie sprawdzić łącznik czujnika położenia od lamp ksenonowych. Jeśli dobrze widzę w eLearn i dobrze pamiętam to co widziałem pod autem to łącznik wraz z czujnikiem znajduje się przed przednim, prawym kołem. Będzie on w kształcie bardzo podobny do łącznika stabilizatora.
Mam nadzieje, że nie mylę łącznika od lamp z czujnikiem od stabilizatora albo jeszcze czegoś innego 
U mnie ten łącznik dwa razy odczepił się chociaż lampy i tak same poziomowały się.
Także nie jestem w 100% pewien czy to jest ten element.
Wg. eLearn wygląda to tak :
"Umieścić samochód na podnośniku i podnieść go.
1. Od spodu zawieszenia przedniego lewego, odkręcić nakrętki mocujące łącznik.
2. Wyjąć łącznik"
Jeśli ktoś może potwierdzić moje wywody to super bo nie jestem w 100% pewien tego elementu a chcę pomóc.
----------------------
EDYCJA :
Byłem w garażu żeby zrobić Ci zdjęcie tego elementu i okazało się, że u mnie łącznik znowu się wypiął. Te dwa zaznaczone elementy trzeba spiąć ze sobą. Wystarczy jeden w drugi wcisnąć.
Element, o którym mówię :
Teraz jestem pewniejszy tego co piszę bo po spięciu elementów światła w większym zakresie wypoziomowały się.
Na zdjęciu poniżej zaznaczyłem zakres poziomowania się przed i po spięciu elementów.
Żółty - przed, czerwony - po.
Ta główka, która jest u góry wskakuje na taki przegub w kształcie kuli (podobne do haka samochodowego). Jeśli między tymi elementami brakuje smarowania to elementy zacierają się i mogą stanąć w miejscu albo wypiąć się. Stąd może brakować poziomowania reflektorów ponieważ łącznik nie rusza się i nie rusza potencjometrem w czujniku na wahaczu. Jeśli ten łącznik zeskoczył to warto go nasmarować przy okazji.